„Jednoznačně chceme zvýšit úsilí na posílení kádru. Mám zkušenosti a mojí předností je, že znám i zahraniční trh, kde mám spoustu kontaktů. Chtěl bych toho využít ve prospěch klubu,“ nastínil svůj záměr.

Rozmýšlel jste se dlouho, zda přijmout funkci?
Diskutovali jsme o tom už v průběhu minulé sezony. Po jejím skončení jsme to zintenzivnili a byla jen otázka času, kdy k tomu dojde. Vážím si důvěry, kterou mi klub dal, což jasně deklaroval prodloužením smlouvy do roku 2019.

Proč změna proběhla právě teď?
Rozhodli jsme se ještě odstartovat letošní ročník ve stávajícím složení a nyní nastala optimální doba. Bodů sice mohlo být o něco víc, ale herní projev je poměrně slušný a kádr konkurenceschopný. Navíc skončilo přestupové období, takže bude prostor nachystat na zimu případné změny.

Stanislav Levý. Ilustrační foto.
Levý už netrénuje Slovácko, fanoušci jsou rozpolcení

Na trenérské lavičce vás nahradí Michal Kordula. Byla ve hře i jiná varianta?
Ne, nebyla. Buď bychom pokračovali ve stejném složení, nebo měl mužstvo převzít Michal.

Na co se hlavně chcete soustředit v nové funkci? Fanoušky napadne hledání posil, na což byste měl mít víc času…
Je to jedna z mnoha věcí. Je ale pravda, že tímto směrem určitě půjdeme, jednoznačně chceme zvýšit úsilí na posílení kádru. Mám zkušenosti a mojí předností je, že znám i zahraniční trh, kde mám spoustu kontaktů. Chtěl bych toho využít ve prospěch klubu. Bude to obnášet spoustu cestování, sledování, s tím ale počítám.

Michal Kordula.
Levý už nevede Slovácko, nahradil ho Kordula

Michalu Kordulovi zasahovat do práce nebudete?
Já jsem coby trenér nikdy neměl problém diskutovat s nadřízenými, poslouchal jsem jejich názory. To poslední rozhodnutí ale musí být na trenérovi a toho se budu držet. Když mi to čas dovolí, budu se účastnit každého tréninku, abych byl v obraze a mohl mu sdělit své tipy, představy či postřehy. Poradní hlas mít budu, ale sestavu musí určovat trenér. Nesnáším, když různí sportovní ředitelé či manažeři, kteří měsíc neviděli mužstvo, chtějí říkat trenérovi, koho má postavit.

Znamená to, že už nemáte trenérské ambice?
Přesně takovou otázku jsem čekal. (smích. Tím, že jsem prodloužil smlouvu, je jasně dáno, že teď se chci věnovat práci sportovního ředitele. Na druhou stranu se držím hesla Nikdy neříkej nikdy. (úsměv)

Michal Kordula
Hlavní trenér? Pokrok v kariéře i závazek, přiznal Kordula