Zápas proti Nedachlebicím, který jste vyhráli o jedenáct branek, vaše mužstvo příliš neprověřil. Splnil vaše očekávání?
Každé přípravné utkání je důležité. Myslím, že zápas splnil náš účel. Viděl jsem všechny hráče, kteří jsou momentálně k dispozici, včetně mladíků z béčka nebo dorostu. Především jsem chtěl vidět na naší hře pohyb, aby tam byla jednoduchost a zrychlení hry.Kouč Slovácka Stanislav Levý

Trenére, s hráči jste se seznámil až v závěru týdne. Nepletou se vám ještě jména a obličeje?
Před tím, než nastoupím do klubu, musím hráče poznat, i co se týče jmen a obličejů. Myslím, že to je trenérská povinnost. Nemám s tím nejmenší problém.

V prvním přípravném zápasy scházeli Kone, Civič a Kalouda. Jak to s nimi vypadá?
Francis Kone by měl přiletět zítra (v neděli), měl nějaké nevyjasněné problémy ohledně letenky. Ty věci, které propásl, to znamená testy, tak je určitě bude absolvovat. Věřím tomu, že od příštího týdne bude plně k dispozici. U Kaloudy musíme počkat na jeho zdravotní stav, momentálně trénuje individuálně, zatím je u něho otazník. Uvidíme, jak rychle ten jeho léčebný proces půjde. Civič má svalové zranění, bude mít ještě týden klidnější režim, zatím nemůže jít do maximální zátěže. Věřím, že po týdnu už bude k dispozici. Každý den v přípravě může scházet.

Zmínil jste testy, jak u hráčů dopadly?
Zatím ještě nemám výsledky, ale předpokládám, že hráči přes dovolenou dostali a plnili individuální plán. Věřím, že testy ukáží, že je všechno v naprostém pořádku.

Do přípravy jste zařadil mladíky Zajíce, Ťoka, Kubalu a Mareše. Dá se v této chvíli říct o jejich šancích prosadit se do kádru?
Nedělám žádný rozdíl ve věku nebo jménu hráče. U mě bude hrát ta sestava, která si kvalitou v přípravě tu šanci zaslouží. Věřím tomu, že při výběru základní sestavy budeme mít šťastnou ruku. Bude záležet na každém hráči, jak se s tím popere. Každý může být strůjcem svého štěstí. Na druhou stranu, ale říkám, že ale jedenáct hráčů nestačí, potřebujeme mít v týmu konkurenci.

Z mužstva odešli čtyři kvalitní hráči, budete po vedení žádat posily?
Už jsem to říkal, ale znovu to zopakuji. Nejdřív chci poznat hráče, které mám k dispozici, posléze to vyhodnotíme s vedením klubu. Pokud bude potřeba posílit, tak v tom směru budeme aktivní, ale nechci předbíhat.

Nebudete si do přípravy stahovat Václava Ondřejku, který je na hostování v třetiligovém Hulíně a vstřelil v uplynulé sezonu čtrnáct branek?
O tom vůbec žádná diskuze neproběhla.

Mluvilo se o odchodu Milana Kerbra. Jak vypadá situace s tímto hráčem?
Jsou hráči, kteří mají u nás smlouvu a mají svou kvalitu, to je případ Milana Kerbra. Budu chtít, aby nám svou kvalitou pomohl. Má smlouvu, nevím o tom, že by měl někam odcházet. Na stole neleží žádná nabídka. Zatím neuvažujeme, že bychom někoho měli dávat pryč.

Pojďme k evropskému šampionátu. Jak vidíte po remíze s Chorvaty šance našeho týmu na postup?
Výkon asi nebyl podle představ trenéra, ale bylo důležité, že tým v závěru vůlí a morálkou vybojoval bod. Ten nám dává pořád šanci na postup do osmifinále.
Působil jste i u albánského týmu Skënderbeu Korçë, s kterým jste získal ligový titul. Albánský tým má po dvou prohrách už mizivou šanci na postup.

Jak hodnotíte jeho vystoupení na šampionátu?
V obou zápasech bylo albánské mužstvo Švýcarům i Francouzům vyrovnaným soupeřem. Oba prohrálo nešťastně, rozhodli maličkosti, že Albánci nebodovali. Mužstvo dobře znám, není a nebude to pro žádného soupeře lehký protivník.

Jaký je váš největší favorit na evropského šampióna?
Myslel jsem si, že takový velký favorit bude domácí Francie, ale nedá se říct, že by mě ve dvou odehraných zápasech přesvědčila. Myslím, že favorita musíme hledat mezi mužstvy Španělska, Německa a přes rozpačitý začátek i Francie. Na druhu stranu je pro mě zatím zklamání hra Rakouska a Švýcarska, to jsem považoval společně s Belgií za černého koně šampionátu, ale uvidíme, co přinesou zbývající zápasy.