„Kluci ze Světového výběru k nám jezdí pravidelně, nejlépe zatím dopadli před dvěma lety, kdy byli druzí za BG1 La Rosco. Teď se jim povedla odveta, kdy tehdejšího přemožitele porazili ve čtvrtfinále 2:1 a nakonec to dotáhli až na vrchol. A nutno říct, že zaslouženě," konstatoval Jakub Sklenář z organizačního týmu turnaje.

Vítězové si radost z triumfu náležitě užívali. „Na Laso Cup jezdíme už pátým rokem – pobavit se, potkat známé, které někdy celý rok nevidíme, zahrát si a samozřejmě se pokusit vyhrát, což se nám teď podařilo. Letos jsme prostě byli nejlepší za barem i na hřišti, to je super. Už teď se těšíme na další ročník," smál se Lukáš Tsiligkaridis ze Světového výběru.

Ve finále ostravský tým vyzrál až na penalty na Albion 
z Púchova, který se tak stal pro letošek nejlepším celkem od našich východních sousedů. Vedle zlatých medailí a poháru získalo vítězné mužstvo i sadu dresů, 12 tisíc korun v hotovosti a další věcné ceny.

Mezi nejlepší osmičku se probojovaly ještě tři týmy ze Slovenska – loňský obhájce Monolit skončil na 4. místě a ve čtvrtfinále dostaly stopku týmy Vanuatu 22 a Angels Humenné B. Čest domácím týmům zachránila na třetím místě La Brusla a na pomyslném děleném 5. místě se umístili i BG1 La Rosco a Mercut.

Organizátoři se letos opět zapotili, a to nejen kvůli sobotním tropickým teplotám. Ty totiž v noci vystřídala bouřka a nedělní dopolední průtrž mračen. „V jednu chvíli jsme měli obavy, že se v rozhodujících zápasech budou muset pouze kopat penalty, abychom nezničili hřiště. Počasí se ale naštěstí umoudřilo a vše se podařilo dohrát až do konce. I tak hřiště dostalo zabrat, velký díky patří nedachlebickému klubu i obci," nechal se slyšet hlavní organizátor Ladislav Soviš.

V rámci turnaje se v sobotu navečer uskutečnila i soutěž 
o nejlepšího penaltového exekutora. Ze stovky aktérů prošli do finále dva nejlepší, kteří se dlouho přetahovali o vítěze. Nakonec až 21. série rozhodla, že na zápas anglické Premier league se podívá Aleš Skyba 
z týmu CHKO Neda. Další doprovodnou soutěží byla možnost si vyzkoušet rychlost své střelby. Doslova „dělo" měl ve své noze jeden 
z účastníků, kterému radar 
v bráně od Deníku naměřil 166 km/h. Že je to opravdu hodně dokazuje, že druhý měl „pouhých" 122 km/h.

Konečné pořadí: 1. Světový výběr (Ostrava), 2. Albion (Púchov), 3. La Brusla (Uh. Hradiště), 4. Monolit (SK), 5.-8. BG1 La Rosco, Mercut (oba UH), Vanuatu 22, Angels Humenné B (oba SK).

Nejlepší brankář: Juraj Semanko (La Brusla).

Nejlepší hráč: Patrik (Albion)

Nejlepší exekutor pokutových kopů: Aleš Skyba (CHKO Neda)