„Do Ameriky jsem šla zejména kvůli fotbalu, protože věřím, že mě styl zámořský hry v mém fotbalovém rozvoji zase posune o kus dál. Nicméně mě lákalo právě spojení fotbalu se školou a příležitost naučit se perfektně jazyk," říká v rozhovoru pro Deník rodačka z Letohradu.

Bývalá hráčka Sparty bude celku z Uherského Hradiště na obrovskou dálku fandit, aby splnil předsezoní cíl, udržel současnou třetí pozici a zajistil si účast v předkole ženské Ligy mistrů.

Studijní pobyt v Americe jste plánovala dlouho?
Ano. Studovat a hrát fotbal v Americe byl vždycky můj sen a jsem ráda, že se to nyní stává skutečností. Ačkoliv to byl můj sen už dlouhou dobu, tak se všechno seběhlo hrozně rychle. Během mého posledního roku na střední škole jsem začala spolupracovat s agenturou Sport&Study, která mi pomohla s celým procesem. V době maturitních zkoušek jsem musela uspět i v přijímacích testech z anglického jazyka, abych byla přijata na univerzitu v USA. Nakonec jsem obě zkoušky zvládla a jsem vděčná, že mám takovou studijní a herní příležitost. Tímto bych také ráda poděkovala mé rodině, která je pro mě po celou dobu obrovskou podporou.

Kdy se pobyt na Old Dominion University dotáhl?
Celý proces se dotáhl v červnu minulého roku s tím, že budu studovat a hrát fotbal v USA od loňského září. Tenhle plán mi ale překazila pandemie koronaviru, protože kvůli ní byla zrušena univerzitní fotbalová liga během prvního semestru a já tak musela zůstat doma. Naštěstí se zrušená sezona přesunula na letošní jaro, takže já už jsem momentálně v Norfolku ve Virginii, kde se připravuji s týmem na nadcházející sezonu. Studovat budu sportovní management.

Je pro vás přednější studium, nebo to chcete někam dotáhnout i ve fotbale?
Do Ameriky jsem šla zejména kvůli fotbalu, protože věřím, že mě styl hry v mém fotbalovém rozvoji zase posune o kus dál. Nicméně mě lákalo právě spojení fotbalu se školou a příležitost naučit se tak perfektně jazyk. Studium a hraní fotbalu na univerzitě je na čtyři roky, takže určitě plánuji dostudovat a pak se uvidí, kam bude směřovat má fotbalová budoucnost.

Působí na tamní univerzitě nějaká česká fotbalistka?
V našem týmu jsme čtyři zahraniční hráčky. Je tu jedna holka z Turecka a další dvě fotbalistky z Islandu a z Ukrajiny, které přišly do týmu ve stejnou dobu jako já. Na celé univerzitě je pouze jedna česká zástupkyně, a to v golfu.

Nemáte strach, že by celosvětová pandemie koronaviru zrušila i letošní ročník?
Strach nemá. Po celou dobu jsem byla v kontaktu s mojí trenérkou z Ameriky, která mě informovala o tom, jak se situace vyvíjí. Teď už jsem s týmem a všechno nasvědčuje tomu, že jarní sezona normálně začne.

Jak vůbec hodnotíte podzim ve Slovácku? Se šest brankami jste byla nejlepší střelkyně, dařilo se vám…
Pobyt na Slovácku hodnotím jedině pozitivně. Vážím si toho, že jsem dostala v klubu příležitost i když jsem zde byla jen půl roku. Jsem si jistá, že mě toto angažmá plně připravilo na úroveň, která bude v univerzitní lize.

Není vám líto, že třeba přijdete o Ligu mistryň?
Myslím, že taková možnost, jaká se naskytla mně, se neodmítá, ale určitě bych si někdy v budoucnu Ligu mistryň chtěla zahrát. Holkám na Slovácku přeji, aby se do prestižní soutěže probojovaly a byly v ní co nejúspěšnější.

V kariéře jste prošla i Spartou. Jaké to bylo nosit rudý dres slavného klubu?
Od mala se pohybuji ve fotbale, a tudíž vím, o jak velký klub s velkou historií se jedná. Bylo mi ctí za Spartu hrát a být její součástí. Sice pocházím z Letohradu, ale střední školu jsem vystudovala v Praze. Chodila jsem na anglo-německou obchodní akademii. Tím, že tato škola úzce spolupracuje se Spartou, bylo spojení fotbalu se školou daleko snazší.