V azylu na hřišti v Kunovicích ještě pět minut před konce zápasu prohrávali a zdálo se, že se Středočechy prohrají i podeváté v řadě. Jenže pak se po standardce trefil Tomáš Košút a zajistil do odvety aspoň trochu nadějný výsledek. „Vyhrát v Boleslavi bude nadlidský výkon, ale popereme se o to," slíbil po utkání domácí trenér Svatopluk Habanec.

1. FC SLOVÁCKO – MLADÁ BOLESLAV 2:2 (1:1)

Domácí začali jako z partesu. Hned po několika sekundách hry se mohl do střelecké listiny zapsat Diviš, místo střely ale zvolil nepřesnou přihrávku na Hlúpika. Oba hráči si v 8. minutě role vyměnili a byl z toho vedoucí gól. Diviš po akci Kuncla s Hlúpikem zakončoval do prázdné brány – 1:0.

„Filda (Hlúpik) mi to krásně naservíroval. Vypadalo to jednoduše, ale soustředil jsem se na to, abych trefil bránu," popsal svůj zásah Jaroslav Diviš, kterého mrzelo, že jeho tým vzápětí nepřidal další góly. „Škoda, zápas mohl vypadat úplně jinak," dodal domácí rychlík, který nastoupil na hrotu místo zraněného Libora Doška.

„Začátek byl z naší strany mizerný, Byli jsme děraví, o gól jsme si koledovali," zlobil se boleslavský trenér Karel Jarolím.

A to ještě jeho týmu výrazně pomohli muži v černém, kteří se ve zbytku první půle vtělili do role hlavních (anti)hrdinů zápasu. Hlavní rozhodčí Marek nejprve Slovácku upřel jasnou penaltu po faulu Geisslera na Kerbra, následně televizní záběry potvrdily i tři chybně odmávané ofsajdy v podání jeho asistenta Arnošta, který domácím sebral další gólové šance.

„Jestli televizní záběry ukázaly, že to měla být penalta, tak by tam pak byla i červená karta. Já jsem to ale na těch padesát metrů neviděl," krčil rameny Svatopluk Habanec. „Ovšem k tomu, abychom uhráli lepší výsledek, nám chyběl právě druhý gól," doplnil jedním dechem.

Jeho svěřenci ovšem nedotáhli do konce ani další nadějné akce, a tak zahřmělo na druhé straně. Na centr z pravé strany si naběhl zcela nekrytý Wágner a hlavou překonal bezmocného Daňka – 1:1.

Po obrátce tempo hry výrazně upadlo, zajímavých okamžiků bylo jako šafránu. V poklidné atmosféře jakoby začali domácí obránci dřímat a těsně za hranicí šestnáctky věnovali spoustu prostoru Skalákovi, který jim za to „poděkoval" druhým gólem v síti – 1:2.

Domácí trenér sestavu prostřídal, ani příchod tří mladíků ale potřebné oživení nepřinesl. Hosté bez větších potíží kontrolovali hru a ještě mohli svůj náskok navýšit Zahustel,z ostrého úhlu ale mířil jen do tyče.

V závěru se usmálo štěstí na domácí. Valenta zatočil přímý kop do šestnáctky a Košút podrážkou doklepl míč do sítě – 2:2.

„Boleslavští s námi celý zápas nechodili do šestnáctky, zůstávali stát. Vyplul jsem tam sám a povedlo se mi to pěkně usměrnit do brány. Ještě jsem se podíval, jestli není ofsajd, ale rozhodčí naštěstí nepískali," oddechl si autor vyrovnávací trefy. Věděl, že situace, ze které skóroval, byla hraniční.

„Je smutné, když v závěru dostanete problematickou branku. V první půli prý domácí měli kopat penaltu, ale přece to nemůžou rozhodčí kompenzovat tím, že tam nechají třímetrový ofsajd," rozčiloval se Karel Jarolím. Jestli oprávněně, či ne, to však ani opakované záběry neodhalily.

Spokojená s výsledkem tak po zápase nebyla ani jedna strana. „Nechtěli jsme doma inkasovat a dostali jsme dvě branky. Remíza nám ale pořád dává naděje do odvety, šanci postoupit pořád máme," věří Tomáš Košút.

„Je to teprve poločas. Důležité je, že jsme dali branky, ale měli jsme vyhrát," uzavřel Karel Jarolím.

Odveta se hraje v Mladé Boleslavi 15. dubna.

Branky: 8. Diviš, 85. Košút – 35. Wágner, 57. Skalák. Rozhodčí: Marek – Arnošt, Hock. ŽK: Ďuriš, Bořil (MB). Diváci: 1022. 1. FC Slovácko: Daněk – Kuncl, Rada, Košút, Šimko – Šumulikoski (69. Sadílek) – Hlúpik (75. Galuška), Valenta, Kalouda (57. Havlík), Kerbr – Diviš. Trenér: S. Habanec. Ml. Boleslav: Hruška – Bořil, Navrátil, Šisler, Geissler (34. Ďuriš) – Zahustel (90. Klobása), Sčuk, Vacek, Skalák (88. Vukadinovič), Končal – Wágner. Trenér: K. Jarolím.