Faulovaný Veliče Šumulikoski s jeho rozhodnutím souhlasil.

„Posunul jsem balon a on mě trefil. Penalta to byla, o tom není pochyb. Určitě jsem nesimuloval," dušoval se makedonský záložník Slovácka.

Z opakovaného záběru se zdá, že šlo o správný verdikt.

Jakub Řezníček, který šel defenzivě Zbrojovky vypomoci při rohovém kopu, chtěl při následném závaru odkopnout balon, Šumulikoski byl ale o chloupek rychlejší a brněnský útočník mu zezadu zasáhl pravou nohu.

Jako potvrzení, že se pískalo oprávněně, ostatně může posloužit i fakt, že se hráči Brna prakticky vůbec nerozčilovali.

A všichni, kdo aspoň trochu sledují fotbal, vědí, že pokud potrestaný tým byť jen vzdáleně cítí křivdu, dějí se kolem rozhodčího věci…

Jelikož obvyklý exekutor Libor Došek v posledním domácím utkání s Jihlavou selhal a zařekl se, že už na penaltu nepůjde, a protože kvůli zranění chyběl Milan Kerbr, ujal se exekuce mladíček Marek Havlík. Míč poslal na druhou stranu, než skočil gólman Melichárek, a mohl vítězně zvednout ruce nad hlavu.

„Je to o Došanovi (Liboru Doškovi – pozn. aut.). Už nechce penalty kopat, tak to na sebe musí vzít další. Havlas má levačku vynikající a potvrdil to. Jestli jsem nechtěl jít kopat já? Né, já jsem penalty nikdy nekopal. Ale kdyby potřeba, tak bych šel," pousmál se Veliče Šumulikoski.

Brňané ale po změně stran dokázali odpovědět, vyrovnání zařídil nádherným volejem Michal Škoda. Po utkání mu ale radost z gólu kalila porážka.

„Mrzí nás, že jsme to tady nezvládli. Kdyby to skončilo 1:1, tak jsme byli králi Moravy my a byli bychom spokojení," pokrčil smutně rameny.

Tomáš Košút (č. 22) právě střílí gól na 2:1. Slovácko vs. Zbrojovka

Tomáš Košút (č. 22) právě střílí gól na 2:1. Slovácko vs. Zbrojovka. Autor: Dušan Dufka

59 zápasů bez gólu, až teď

O porážce jeho týmu rozhodl stoper Tomáš Košút.

„Mára mě dobře našel a trefil jsem to. Kope celkem rychlé balony, našel jsem si místo a naštěstí to tam spadlo. Po první půlce, kdy jsme neproměnili spoustu šancí, jsme si říkali, že musíme hrát zodpovědně zezadu, že další šance ještě přijdou a že je musíme proměnit. A podařilo se to zrovna mně," těšilo šestadvacetiletého zadáka.

Na gólovou radost čekal pořádně dlouho, naposledy rozvlnil síť 30. srpna 2013 – shodou okolností právě proti Brnu, když v jihomoravské metropoli zpečetil výhru Slovácka 2:0.

Od té chvíle ale jako když utne. Dlouhých devětapadesát ligových zápasů, do kterých nastoupil, nic.

„Kdy jsem se trefil naposledy? To nevím. V týdnu jsem dal gól na tréninku, ale kdy v zápase, to si nepamatuji," přiznal Tomáš Košút po utkání.

„Teď se to ale určitě změní. Rozstřílel jsem se a už to půjde," smál se šťastný střelec.