„U některých hráčů, zejména těch, kteří jsou na hostování, došlo k tomu, že měli na registračních průkazech uvedené špatné názvy klubů. Proto nebyli připuštěni k zápasům minulého kola. Tento problém je však už uzavřený, v týdnu došlo k výměně registraček," uvedl František Miko, předseda OFS Uherské Hradiště.

Větší komplikace mohlo způsobit, že fotbalisté Bystřice pod Lopeníkem nebyli v době utkání v Rudicích členy FAČR. Vedoucímu týmu základní třídy skupiny B tak hrozí kontumace. Trest by to ovšem byl nespravedlivý, neboť Bystřičtí měli všechny náležitosti v pořádku, příspěvky měli dávno uhrazené. „Došlo k chybě na FAČR, kde platbu nepřidělili k Bystřici pod Lopeníkem," potvrdil František Miko.

„Příspěvky jsme zaplatili někdy v únoru, došlo nám potvrzení, že je vše v pořádku. Když jsme se teď o problému dozvěděli, tak náš předseda hned v pondělí jel na krajský fotbalový svaz a dozvěděl se, že v podstatě neexistujeme. FAČR sice platbu přijala, ale nijak ji nezaevidovala. Byl tam údajně nějaký problém s variabilním symbolem," sdělil Deníku bystřický trenér Josef Borák.

Ten se podle všeho nemusí bát, že by jeho tým přišel o tři body, které v Rudicích vybojoval. „My určitě žádný protest nepodáme, že bychom požadovali kontumaci, o tom vůbec neuvažujeme. Bylo by to hloupé," poznamenal Karel Bažela, hospodář a brankář ZJ Sokol Rudice.

Ohroženo je však i víkendové utkání Bystřice pod Lopeníkem v Komni. STK OFS UH o jeho osudu rozhodne na svém nejbližším zasedání. „Bude pravděpodobně odloženo. Když ale FAČR chybu odstraní a hráči budou svítit zeleně, tak se bude hrát," uvedl Miko.