Každopádně všechny důležité situace s novináři důkladně probíral. Přesně tak, jak je jeho zvykem.

O favorizované Plzni:

Věděli jsme, že můžeme uspět, pokud je předčíme v bojovnosti, nasazení a když jim nedáme prostor na jejich kombinační hru. První poločas byl z naší strany až nad očekávání. Bohužel jsme si ani jednou v šesti kolech nepomohli, že bychom šli do vedení. S takovým mančaftem jako je Plzeň je to strašně důležité. Po vedoucí brance bychom se mohli zatáhnout a eliminovat jejich největší zbraň, což jsou protiútoky. Chtěli jsme se popasovat s Plzní jako rovný s rovným. Myslím, že se to lidem muselo líbit. Mančaftu za výkon nemám co vytknout.

O tlaku Slovácka:

Velká škoda té dvacetiminutovky, ve které jsme měli několik závarů. Bylo tam břevno, byla tam moje hlava, Koši (Tomáš Košút) tam měl dobrou šanci. Pokud by tam něco spadlo, tak by byl zápas určitě ještě dramatičtější.

O prvním gólu Plzně:

První gól byl smolný v tom, že jsme šli do přečíslení. Mohli jsme soupeře pozlobit, šli jsme pět na tři. Špatně jsme to ale vepředu vyřešili a Plzeň šla do rychlého protiútoku, ze kterého dal Kovařík šťastný gól. Neřekl bych, že byl úplně zlomový, ale Plzni to pomohlo k uklidnění.

O druhém poločase:

Druhou půlku jsme si řekli, že hru ještě otvírat nebudeme. Částečně jsme to plnili, ale zase přišla chyba v rozehrávce a znovu smrtící protiútok. Po snížení jsme to chtěli zkusit vzadu jenom ve třech. Bohužel přišel další brejk soupeře a třetí gól.

O gólové chybě Reinberka:

Ta chyba tam byla, to víme všichni. Pro mě bylo nejdůležitější, že jsme těsně před tím mohli ohrozit bránu soupeře a dát gól. Vyřešili jsme to špatně a Plzeň se znovu dostala do brejkové situace. Standa Tecl je rychlý a přes Ramba prostě přešel. Mohl to řešit faulem, ale to je fotbal. Tecl byl prostě v tu chvíli šikovnější.

O dalších zápasech:

Přál bych si, abychom se soudržnost a elán mančaftu, které začaly už na Bohemce, přenesly do dalších utkání. Čekají nás zápasy s kluby, které jsou nám rovny, a se kterými můžeme hrát fotbal. Věřím, že body přijdou a my se budeme v tabulce posunovat nahoru.