„Byli jsme na soupeře dobře nachystaní, hráči až na mrtvou úvodní desetiminutovku druhé půle skvěle plnili úkoly. Měli jsme i další šance, výsledek mohl být vyšší," konstatoval brodský lodivod Martin Onda.

TASOVICE – UHERSKÝ BROD 1:4 (0:2)

Broďané znali sobotní výsledek z Hodonína, kde branky bývalých hráčů Slovácka Polácha a Švancary rozhodly o remíze lídra tabulky s druhým Blanskem 1:1.

„Sledoval jsem to na internetu, ale vůbec jsem neřešil, který výsledek je pro nás lepší. Podle toho, co jsem viděl, je remíza asi spravedlivá," poznamenal brodský trenér.

Remíza ovšem znamenala, že případná výhra v Tasovicích notně přiblíží špici tabulky. Jenže na posun na druhou příčku si brousili zuby i domácí, kteří měli jen o bod míň než ČSK.

Od začátku se ovšem hrálo podle brodských not. „Základem bylo, že jsme dobře pokryli jejich hrotové útočníky. Soupeř se tak k ničemu nedostal a naopak my jsme chodili do šancí," popsal dění na hřišti Martin Onda.

Jeho tým se ujal vedení už ve 2. minutě, kdy Mančík vystihl rozehrávku soupeře a překonal gólmana Šebelu. Druhý úder si hosté schovali pro změnu na závěr poločasu, kdy ze spolupráce a autorem úvodní branky těžil Hruboš – 0:2.

„Zápas jsme měli pod kontrolou, další dvě šance ještě měl Večeřa," podotkl trenér ČSK.

Že nepřidali třetí gól, mrzelo hosty na začátku druhé půle, kdy Kirschner střelou z hranice šestnáctky snížil na 1:2.

„Bohužel jsme si neodpustili mrtvou desetiminutovku. Domácí pak začali být nebezpeční, zatlačili nás nakopávanými balony. Věděli jsme ale, že budou přicházet naše šance z protiútoků, což se potvrdilo," řekl Martin Onda.

Uklidnění do hostujícího tábora přinesl v 69. minutě Večeřa, který potrestal další nepřesnost v domácí rozehrávce. A deset minut před závěrečným hvizdem ještě přidal razítko na triumf Uherského Brodu střídající Jaroněk – 1:4.

„Zápas jsme zvládli parádně a zaslouženě jsme vyhráli. Teď se musíme stejným způsobem připravit na další výjezd do Pelhřimova," dal Martin Onda jasně najevo, že nechce usnout na vavřínech.

Branka: 52. Kirschner – 2. Mančík, 41. Hruboš, 69. Večeřa, 80. Jaroněk. Rozhodčí: Ondráš – Sedláček, Polák. Bez karet. Diváků: 120.

Uh. Brod: Kohoutek – Pochylý, Vrága. M. David, Kúdela – Dolina (86. Michalec), R. David, Hruboš, Pacl – Večeřa (74. Jaroněk), Mančík (64. Nevařil). Trenér: Onda.