Nyní je už ale fit a připraven co nejvíce pomoci druholigové Karviné v boji o postup do Gambrinus ligy. „Už se na to moc těším. Pauza byla dlouhá, potřebuji už zase hrát mistráky. Jsem rád za šanci, kterou mi Karviná dala. Budu se snažit, abych ji nezklamal,“ slíbil po posledním utkání zimní přípravy s Petrovicemi (5:1) Jiří Perůtka.

Dnešní generálka se vám vydařila. Co jste jí říkal?

Tyto zápasy bývají pokaždé dost těžké, protože soupeř, který hraje o dvě soutěže níže, se chce pořádně vytáhnout a maká nadoraz. Naštěstí jsme to zvládli, dá se říci, s přehledem. Bylo tam i víc šancí, které mohly skončit gólem.

Máte ze Slovácka podobné zkušenosti s tím, že na závěr přípravy je zvolen jako soupeř papírově lehčí tým?

No, když jsem byl ve Slovácku, tak jsme většinou jezdili před startem ligy do zahraničí a hrávali jsme se zahraničními soupeři. Ale každý zápas je dobrý, i proti diviznímu týmu. Dali jsme do toho maximum a na soutěž jsme nachystaní dobře.

Odehrál jste čtvrtý zápas přípravy. Jak vám jde souhra se spoluhráči, protože skoro pokaždé jste hrál na jiném postu sestavy?

Já si nevybírám. Ve Slovácku jsem byl dlouho zraněný a jsem rád, že můžu vůbec hrát a sbírat starty. Je mi jedno, kam mě trenér postaví. Když to nebude v bráně, budu hrát. (smích)

Berete to tedy tak, že je podstatné, abyste se zase co nejdříve vrátil do herní pohody?

Ano, to pro mě může být jenom plus. Karviná je ambiciózní tým, hraje špici druhé ligy, což je jedině dobře. Já jsem spokojený, že jsem tady. A taky čekám, že se budeme prát o nejvyšší příčky.

Jak se vlastně těšíte na start fotbalového jara?

Moc! Tři měsíce jsem nehrál. Přípravné zápasy jsou něco jiného než mistráky. Ty nemůže nic nahradit.

Zranění z podzimu vás v přípravě nelimitovalo?

Naštěstí ne, vyhrabal jsem se z něj už na konci podzimu. Zimní přípravu jsem absolvoval kompletní, za což jsem taky rád.

Jak se těšíte na derby s Třincem? Tady je to místní derby, asi poznáte něco nového…

Já mám s Třincem zkušenosti ještě z druhé ligy. Jen doufám, že to s Karvinou dopadne trošku jinak, než když jsme tam hráli naposledy se Slováckem. To jsme dostali 3:0. (smích)