Je to definitivní, Habanec končí ve Slovácku

Kdo by ho mohl nahradit, není jisté, vedení klubu totiž mlčí

Stejně tak je rouškou tajemství obestřena i přesná pozice Svatopluka Habance ve Zbrojovce. „Není to o výměně trenéra, ale o koncepční změně práce. Trenér Habanec bude ve skupině odborníků tří realizačních týmů, které povedou áčko a týmy do devatenácti a jedenadvaceti let," řekl majitel brněnského klubu Václav Bartoněk. Předpokládá se, že v jihomoravské metropoli vsadí na „anglický styl" a Habanec bude plnit funkci jakéhosi šéftrenéra, který bude mít i manažerské pravomoci.

Stále ještě trenér Slovácka se ke změně působiště zatím nechtěl vyjádřit. „Nezlobte se, ale nechci to teď nějak nafukovat," omluvil se Svatopluk Habanec.

Všeobecně se mělo za to, že má v Uherském Hradišti platnou smlouvu až do léta 2017 a bude tedy nutná dohoda Slovácka s Brnem. Jenže Slovácký deník zjistil, že kontrakt vyprší už po letošní sezoně, takže jeho odchodu nic nebrání. To následně ve svém krátkém vyjádření potvrdil i mluvčí 1. FCS František Uhříček.

„Trenér Habanec má u nás smlouvu do 30. června letošního roku. Informace jiných klubů nebudeme komentovat," tlumočil slova ředitele klubu Vladimíra Krejčího. Ten nezvedal mobilní telefon, takže o nástupcích Svatopluka Habance se dá stále pouze spekulovat.

Dlouho byl v zákulisních debatách žhavým kandidátem současný trenér slovácké devatenáctky Zdeněk Psotka, ten by však měl zamířit k mládeži do Plzně. Dobře informovaný zdroj Slováckému deníku sdělil, že klub oslovil tři trenéry, mezi nimiž nechybí současný Habancův asistent Michal Kordula. V médiích se objevilo také jméno Leoše Kalvody, jenž Slovácko už vedl na jaře roku 2008.

Šestačtyřicetiletý Habanec vystřídá na lavičce Zbrojovky Václava Kotala. Vrátí se tak do svého mateřského klubu, se kterým v roce 1988 coby hráč slavil titul dorosteneckého mistra republiky.

„Posuzoval jsem trenéry, kteří mají vztah k Brnu. Jiní mají v tomto městě nejen ve fotbale, ale i v jiných profesích, společenský handikep," vysvětlil Václav Bartoněk svoji sázku na Svatopluka Habance.