V uplynulé sezoně odehrál v dresu Pražanů 22 zápasů a byl autorem jedné branky. Teď se chystá svůj bývalý klub obrat o body. Za výhru proti svému bývalému zaměstnavateli cítí povinnost vypsat pro své spoluhráče odměnu.

„Něco v kabině přistane, to je jasné. Na zápas se těším. Věřím, že ho zvládneme a Duklu porazíme,“ říká Juroška odvážně. Jenže Pražané mají doma skvělou bilanci.

„Sleduji to, ještě neprohráli a dokonce nedostali ani gól. Pokud se díváte na statistiky, tak se to jeví jako složitý zápas, ale na hřišti může být všechno jinak. Nebudeme se dívat na to, že Dukla doma ještě neprohrála a nedostala gól. Věřím, že budeme první, kteří ty jejich statistiky přeruší.“

Fotbalisté brněnské Zbrojovky v jedenáctém kole nejvyšší soutěže přehráli Slovácko 2:1.
Slovácko prohrálo v Brně. Na výhru čeká už sedm zápasů

V uplynulém kole začal Jan Juroška na lavičce náhradníku, ale na hřiště se dostal díky zranění Tomáše Břečky už ve třinácté minutě.

„Každý hráč musí být připravený i na lavičce. Bylo to rychlé, nestihl jsem se sice tolik rozcvičit, ale nedělalo mi problém naskočit do zápasu,“ ohlíží se za zápasem proti Zbrojovce, ve kterém v polovině prvního poločasu neproměnil největší příležitost utkání. Centr Lukáše Sadílka směřoval na zadní tyč, Jan Juroška tam číhal nikým neobsazený, balon sice trefil, ale střela mířila z gólové pozice vedle.

„Ještě teď to vstřebávám, kdybych to trefil, tak ten vývoj zápasu mohl být úplně jiný. Bohužel, fotbal přináší i tyto situace. Člověk se z toho musí oklepat a proměnit šance na Dukle. Věřím, že si je vytvoříme,“ říká Juroška odhodlaně.

Jan Navrátil
Navrátil po Zbrojovce: Je nad námi zdvižený prst, musíme se z toho dostat sami

Jednu třetinu má za sebou aktuální ligová sezona. Bodově a herně jsou zatím fotbalisté Slovácka za očekáváním svých fanoušků. Jediná a zatím poslední výhra přišla už ve třetím kole proti ostravskému Baníku. Na tři body čeká parta kolem kapitána Šumulikoského už sedm zápasů v řadě. Prolomí nepříznivou sérii v následujícím kole?

„Momentálně se nám výsledkově nedaří. Věřím, že se od něčeho odrazíme a nastartujeme nějakou novou pozitivní sérii. Je potřeba to změnit už na Dukle,“ plánuje muž, který má v lize odehráno 37 zápasů.

Ilustrační foto.
Mistrovská kopaná

Jan Juroška přišel v létě do Slovácka jako vůbec první posila. Zatím si zaknihoval čtyři ligové zápasy a dva pohárové duely. Většinou nastupoval jako střídající hráč, větší porci minut odehrál jenom v Liberci a Brně. Čekal od svého nového angažmá větší vytížení?

„Musím na tréninku pracovat na sto procent a přesvědčit trenéra, že do základní sestavy patřím,“ říká na závěr rodák z Prostřední Bečvy na Vsetínsku.