SKUPINA A

KELČ – VLACHOVICE 0:2 (0:1)

Kanárci se uložili k zimnímu spánku trochu překvapivou domácí porážkou. Hosté z Vlachovic byli po celý zápas lepším celkem. Domácím se sice snaha upřít nedala, do několika šancí se dostali, ale v koncovce neměli na těžkém terénu štěstí. První branku inkasovali po chybě, kterou potrestal v 39. minutě Hovězák – 0:1. Ve druhém poločase se Kelč tlačila za vyrovnáním, ale když se jí to nepodařilo, přišla 89. minuta, kdy otevřenou hru hosté využili a nadějnou situaci hasili domácí penaltovým faulem. Pokutový kop proměnil Šimoník a stanovil konečný výsledek utkání na 0:2.

Branky: Hovězák, Šimoník. Kelč: Kiza – Novák, Radim Minář, Radim Pastrnek, Jan Hlavica – Jaroslav Machač, Lukáš Machač, Petr Minář, Pitrun – Martin Pastrnek, Topič.

PODLESÍ – JUŘINKA 2:0 (1:0)

První šance přišla v páté minutě po centru Tydlačky, mimo zakončil Bína. V 9. minutě poslal Křižan po křídle Tydlačku, ten se zbavil obránce a nahrál pod sebe Pavlu Blažkovi, který poslal domácí do vedení – 1:0. Na druhé straně mohla Juřinka ve 14. minutě vyrovnat, Kociánovu přihrávku ale poslal nad Šindelek. Po půlhodině šla střela Kociána také nad, o pár minut později jej napodobil Vavřík. V 37. minutě pak střelu Křižana vyrazil Pospěch na roh.Ve druhé půli pokračoval vyrovnaný fotbal, Juřinka se snažila o vyrovnání, ale narážela na pozornou obranu domácích. Rozhodnutí tak přišlo v 77. minutě. Nakopnutý míč skončil na zadní tyči u Zetka, který jej poslal do sítě – 2:0. V 87. minutě ještě podržel domácí Michut, který likvidoval hlavičku Vavříka.

Branky: Blažek Pavel, Zetek. Podlesí: Michut – Petřvalský, Radim Blažek, Pernický, Stolář – Košut, Zetek, Pavel Blažek, Křižan – Bína, Tydlačka. Střídali: Lukáš, Geryk, Skalík. Juřinka: Pospěch – Vaněk, Polách, Paťava, Koleček – Kocián, Žilinský, Vadel, Škařupa – Šindelek, Vavřík.

VIDČE – VAL. MEZIŘÍČÍ B 3:1 (1:0)

Michal Kramoliš chytil na závěr podzimu úžasnou střeleckou formu a tentokrát dvěma kousky poslal domů s prázdnou rezervu Valašského Meziříčí. Ta přijela bez klasického brankáře a do kasy musel obránce Petr Mézl. Byli to hosté, kteří měli první dvě šance, ale domácí brankář Petružela svůj tým podržel. Ve 30. minutě si Kramoliš narazil s Petrem Mičkalem a na hranici pokutového území zacílil přesně – 1:0. Po přestávce se hostům nedala upřít snaha o vyrovnání, ale jejich umění končilo před pokutovým územím. V 55. minutě se ze strany podruhé prosadil Kramoliš – 2:0. V 70. minutě předvedl úchvatné sólo Milan Drda a s pomocí teče jednoho z hostujících obránců zvyšoval na 3:0. Béčko Valašského Meziříčí si branku zasloužilo a ta přišla v 76. minutě, kdy se pěknou střelou z dvaceti pěti metrů prezentoval Kováč – 3:1.

Branky: Kramoliš 2, Drda M. – Kováč. Vidče: Petružela – Milan Drda, Marák, Dalibor Nerad, Špurek – Pavel Drda, Fuksa, Petr Mičkal, Křenek – Kramoliš, Vala. Střídali: Radek Mičkal, Vaculín, Čech, Petr Nerad, Olejník. Val. Meziříčí B: Mézl – Švajda, Brachánek, Türscherl, Capil – Petr Václavík, Fröhlich, Michal Kundrát, Gajdůšek – Kováč, Martin Václavík. Střídal: Podzemný.

VSETÍN – ŠTÍTNÁ N. VL. 4:2 (1:1)

Přibližně od 20. minuty si Štítná vytvářela jednu šanci za druhou, a tak nebýt mezi třemi tyčemi výborného O. Sedláka, který dokonale nahradil svého zraněného bratra, mohlo být do půlhodiny o výsledku rozhodnuto.

Několikrát na něj postupovali Štítenští úplně sami, avšak bravurními zákroky jim zabránil ve skórování. Jen díky velmi nepřesné mušce Štítné prohrávali domácí od 34. minuty pouze rozdílem jedné branky, jejímž autorem byl Struhař – 0:1. Přišla však 40. minuta, kdy se na levé straně pokutového území velmi dobře orientoval Třasoň, přesným centrem našel nabíhajícího Starce, který hlavičkou vyrovnal stav – 1:1.

Zřejmě po důrazné domluvě v domácí kabině nastoupili Vsetínští po obrátce jako vyměnění. Najednou se na kluzkém terénu velmi dobře pohybovali a konečně začali předvádět hru, na kterou jsou domácí diváci zvyklí. V 50. minutě se dostal do jasné příležitosti Hořelica, ale neskutečně s ní pohrdl. Vsetínští však v tlaku nepolevovali, což přineslo kýžený úspěch v 58. minutě, kdy Zgarba střelou po zemi vsítil vedoucí úspěch svého týmu – 2:1.

Výbornou akci předvedli domácí v 70. minutě, míč na jeden dotek putoval po ose Třasoň – Starec – Zgarba a posledně jmenovaný dosáhl svého druhého úspěchu – 3:1. Hosté ale nekapitulovali a snažili se o dosažení kontaktního gólu. Ten jim domácí tým přímo nabídl, a to v 80. minutě, kdy Holba doklepl míč do prázdné branky. A najednou se Vsetín začal obávat o výsledek. Soupeř vsadil vše na útok a ke konci utkání zatlačil domácí do defenzivy. V 90. minutě zahrávala Štítná rohový kop, na který přiběhl i gólman Vaculík. Po zahrání rohu vyboxoval Sedlák míč, ten putoval k Fojtíkovi, jenž dále prodloužil na zcela volného Hořelicu. Vsetínský kanonýr se velmi lehce zbavil jednoho hráče a v cestě mu stál ještě obránce na brankové čáře. Pro vsetínského útočníka nebylo problémem jej prostřelit a rozhodnout o výsledku – 4:2.

Branky: Zgarba 2, Starec, Hořelica – Holba, Struhař. Rozhodčí: Slavík. Vsetín: Sedlák – Kocurek (9. T. Němec, 71. O. Lukáč), Kundera, Mucha, Doležel – Starec, N. Němec, Třasoň (82. Pavlinec), Zgarba, Fojtík – Hořelica. Štítná: Vaculík P. – Šuráň, Soja, Chovančík T., Chovančík V. – Liška (85. Zvonek), Kořenek, Hnaníček, Šenkeřík (60. Holba) – VaculíkT., Struhař (88. Baran).

DALŠÍ VÝSLEDEK: Val. Klobouky – Podkop. Lhota 1:0 Nahodil, Dol. Bečva – Nedašov nehráno pro nezpůsobilý terén, Zubří – Brumov B odloženo na 1. 4. 2014.

1. FK Vsetín 14 10 3 1 49:20 33
2. Podlesí 14 10 1 3 37:19 31
3. Podkop. Lhota 14 8 4 2 28:14 28
4. Štítná n/Vl. 14 8 2 4 34:25 26
5. Vidče 14 6 2 6 29:36 20
6. Kelč 14 5 4 5 24:20 19
7. Brumov B 13 5 3 5 15:16 18
8. Vlachovice 14 5 3 6 24:31 18
9. Nedašov 13 4 4 5 24:23 16
10. Juřinka 14 4 2 8 18:29 14
11. Val. Klobouky 14 4 2 8 15:30 14
12. Dol. Bečva 13 3 3 7 18:28 12
13. Zubří 13 3 2 8 20:31 11
14. Val. Meziříčí B 14 3 1 10 28:41 10

SKUPINA B

BAŤOV 1930 – OŘECHOV 5:1 (2:1)

Domácí museli hru tvořit, což jim zpočátku dělalo problémy. Přesto se už ve třetí minutě po pravé straně do vápna protáhl Janeba a křižnou střelou na zadní tyč otevřel skóre. Hře pak ale chyběly tempo a více přesnosti. Až po půlhodině hry se u rohového praporku krásně uvolnil Ančinec a střílenou nahrávkou hledal Nováka, tomu však chybělo pár centimetrů. Vzápětí se za obranu Ořechova dostal Krajča, gólmana ovšem přehodit nedokázal. Hosté se před Šenkýře dostávali jen zřídka, ve 39. minutě však udeřilo. Kapitanovič elegantně obešel tři bránící hráče a s přehledem vyrovnal. Otrokovické tento gól probudil a s odpovědí přišli už za dvě minuty – přízemní střelou po odraženém míči po rohu vrátil Baťovu vedení Krajča. O výsledku zápasu rozhodl začátek druhé půle. Hned po příchodu ze šaten se po Krajčově akci u levé lajny prosadil téměř z nulového úhlu Ančinec, ve 48. minutě po narážečce s tímž hráčem zvyšoval Vitásek a dílo zkázy pro Ořechov dokonal v 52. minutě Daněk dorážkou Vitáskovy bomby, kterou Čech dokázal vyrazit jen před sebe. Zbytek zápasu se už dohrával jen z povinnosti a bez větších šancí.

Branky: Janeba, Ančinec, Krajča, Daněk, Vitásek – Kapetanovič. Baťov: Šenkýř (88. Hanousek) – Daněk (63. Žíla), Zvonek, Spurný M. (73. Vrána), Krajča (82. Kašík), Ančinec, Novák, Vitásek, Janeba, Janovský, Prokeš. Trenér: Kolenič. Ořechov: Čech – Kokta (85. Krys Z.), Flašar, Zukič, Brzica, Kapetanovič, Trlida, Váňa, Ferdan (79. Krys R.), Bublík, Pavlíček. Trenér: Jegla.

BOJKOVICE – ŽALKOVICE 2:3 (2:2)

Domácí mužstvo vstoupilo do utkání ne zcela koncentrované a bylo za to dvakrát během úvodní čtvrthodinky tvrdě potrestáno. Již v 5. minutě se za dvojicí středových obránců vynořil zcela volný Smékal a z hranice šestnáctky překonal bezmocného Konečného přesnou ránou k pravé tyči – 0:1. Aby toho nebylo málo, ve 13. minutě se mezi trojicí domácích hráčů dokázal po centru z levé strany dorážkou zblízka prosadit opět důrazný Smékal – 0:2! Bojkovice se ale otřepaly a šly za vyrovnáním. Ve 25. minutě se po Vaculově nabídce dokázal v tutovce gólově prosadit Varga, který šajtlí šikovně obstřelil žalkovického gólmana – 1:2. Ve 38. minutě se po Šiškově přihrávce zprava dostal v hostující šestnáctce k míči Vacula, zvolil pohotovou rychlou střelu z otočky a ze 14 metrů trefil přesně do levé šibenice Judasovy branky – 2:2! S nástupem do druhé půle čekali domácí příznivci dokonání zvratu, opak však byl pravdou. Slovácké Viktorii vázla kombinace a přes žalkovické bojovníky se nemohla dostat ke kloudné střelecké příležitosti. To hosté z rychlých kontrů neustále zlobili. Čtvrt hodiny před koncem navíc došlo v domácí šestnáctce k hrubé chybě, čehož dokázaly Žalkovice náležitě využít, když smetanu slíznul po dorážce zblízka střídající Železný – 2:3. V 86. minutě mohl vyrovnat domácí Vacula, jeho střelu z deseti metrů ovšem gólman Judas vyrazil nohou. Ani po následné standardní situaci už se skóre neměnilo a před zápasem poslední tým tabulky slavil hodně nečekané vítězství.

Branky: Varga, Vacula – Smékal 2, Železný. Rozhodčí: Zubek. Diváci: 150. Bojkovice: Konečný – Kříž, Spáčil, Miča, Hanke (67. Křižka) – Šiška, Ruman, Vacula, Maštalíř (79. Zýka) – Varga, Kalina (46. Gago, 89. Urbánek). Trenér: Váňa. Žalkovice: Judas – Štěrba (80. Zapletalík), Němeček, Jankola, Dicuia – Janečka T., Janečka M., Sedlář, Talach (63. Železný) – Veselý, Smékal. Trenér: Ditrich.

ÚJEZDEC – NEDACHLEBICE 5:5 (3:1)

Újezdec vstoupil do utkání lépe a dostal se do vedení Veleckým. Pak ale po chybě hosté vyrovnali. Domácí to nezlomilo a aktivní hrou se postupně doslali až do vedení 4:1.To už bylo ve druhém poločase a zdálo se, že tři body zůstanou doma. Pak ale Újezdec přenechal aktivitu hostům, kteří zjednodušili hru, jejich nakopávané míče domácí obrana opakovaně nedokázala odvracet, a tak Nedachlebice třemi brankami srovnaly. Na to Újezdec ještě stačil odpovědět brankou Odstrčila. Hosté ale zabojovali a doslova v posledních vteřinách opět vyrovnali.Vzhledem k průběhu zápasu je konečná remíza velikým zklamáním pro domácí. Nedachlebice naopak ukázaly, že za každého stavu se vyplatí bojovat.

Branky: Velecký, Kobsinek, Coufalík, Vacula, Odstrčil – Urban 2, vlastní, Hladiš, Kaňovský. Rozhodčí: Dostálek – Mitáček, Dujíček. Újezdec: Zábranský – Šmíd ml., Vystrčil, Mařica, Kobzinek – Kostelník, Uher, Slinták, Coufalík – Velecký, Vacula. Střídali: Odstrčil, Mikliš, Brulík. Nedachlebice: Tomek – Pisklák, Chlachula, Soviš, Bartoš, Haša, Hladiš, Urban, Faldyna, Kaňovský, Brzica. Střídali: Špičák, Abrahám.

DOL. NĚMČÍ – BŘEZOLUPY 2:0 (1:0)

V utkání nevalné úrovně se domácí dostali do vedení ve 12. minutě, kdy po křídle potáhl míč Zimčík a pro nabíhajícího Tinku nebyl problém vstřelit gól. Do konce půle se pak nic podstatného nestalo. Březolupy měly ve 25. minutě dobrou šanci po hrubce domácí obrany, na druhé straně mohl Cmol po rohovém kopu vedení Dolního Němčí navýšit. I ve druhé půli se hrálo většinou mezi šestnáctkami a teprve v 81. minutě po vydařené akci T. Stojaspala dal svůj druhý gól v zápase nejlepší hráč utkání Petr Tinka.

Branky: Tinka 2.

Utkání O. N. Ves – Slušovice, Nivnice – Mladcová a Kvasice – Hluk nebyla sehrána pro nezpůsobilý terén.

1. Hluk 13 8 4 1 29:11 28
2. Dol. Němčí 14 9 1 4 30:16 28
3. O. N. Ves 13 7 4 2 28:15 25
4. Nedachlebice 14 7 4 3 37:30 25
5. Bojkovice 14 7 2 5 35:26 23
6. Slušovice 13 6 2 5 23:16 20
7. Kvasice 13 6 1 6 26:28 19
8. SK Baťov 14 5 3 6 27:27 18
9. Březolupy 14 5 3 6 25:30 18
10. Újezdec 14 4 5 5 32:32 17
11. Mladcová 13 5 1 7 22:28 16
12. Nivnice 13 4 1 8 24:31 13
13. Žalkovice 14 3 1 10 17:32 10
14. Ořechov 14 2 2 10 15:48 8

ZPRAVODAJOVÉ DENÍKU