SKUPINA A

VIGANTICE – VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ B 3:5 (0:3)

Domácí Modrá hvězda pokazila první poločas a nedala tříbodový svatební dar své brankářské jedničce Jiřímu Slovákovi, který se v den utkání ženil. „My jsme první poločas prospali a ten rozhodl utkání. Byl to nemastný, neslaný fotbal. Po chybách z odražených míčů jsme dostali tři branky. My jsme nabídnuté šance nevyužili. O přestávce jsme udělali změny v sestavě a dvěma brankami jsme soupeře dostali pod tlak. Nakonec jsme to ani na jeden bod neuhráli, ale jak jsem říkal, zápas se rozhodoval v prvním poločase,“ řekl trenér Vigantic Zdeněk Hoffmann.
„My jsme se dnes museli obejít bez větší pomoci prvního týmu, ale zase se z lavičky prosadil Martin Výmola a děkuji čtyřem dorostencům (Marek, Gajdoš, Fröhlich mladší a Vozák), že i oni se v zápasech na Vsetíně v nohách ve velkém horku přispěli k srdíčku Benfiky a zisku třech bodů. V prvním poločase hráli domácí kombinační fotbal, ale my jsme byli produktivní z brejků. Trochu nám logicky po obrátce chvílemi chyběly síly a domácí byli lepším týmem. Nakonec jsme to urvali a jsme rádi za tři body,“ řekl hrající asistent trenéra Valmezu B René Fröhlich starší.
Branky: 56. Václavík, 70. Marek Macíček II, 82. Kožušník – 10. a 43. Gajdoš, 16. Tomáš Kundrát, 80. a 90. Výmola. Rozhodčí: Štěpánek – Ambroz, Gargulák. Diváků: 100.

VIDČE – KELČ 1:0 PEN.

Nudný zápas na Sahaře rozhodly až pokutové kopy, v nichž byly úspěšnější domácí. „Byl to neatraktivní fotbal plný bojovnosti a soubojů, ale fotbalová krása chyběla. Oba celky hrály opatrně a k vidění bylo po jedné šanci na obou stranách. Chybělo více fotbalovosti a dělba bodů sedí,“ uvedl trenér Vidče Petr Urban.
„Z obou stran se hrál opatrný zápas. My se potřebujeme chytit každým bodem. Překvapilo mne, že domácí se do útočení také moc nehrnuli. My jsme mohli jít hned ve druhé minutě do vedení, ale zase v závěru jsme přežili střelu domácích do odkryté branky. Jinak to s fotbalem nemělo moc společného. Bod je ale pro naše mladé hráče povzbuzením do dalších zápasů,“ sdělil trenér Kelče Daniel Šulák.
Rozhodčí: Novák – Prokůpek, Vychodil. Diváků: 150.

Ilustrační foto fotbal
I.B: Příluky si vyšláply na lídra, Šumice v přestřelce podlehly Tlumačovu

BRUMOV B – PODLESÍ 2:6 (0:3)

Už je to nějaký pátek, kdy Podlesí takovým útočným fotbalem bavilo soutěž a patřilo do úplné špičky. Na staré dobré časy se svěřenci Michala Boráka rozpomněli v Brumově a zápas jasně ovládli. „Chtěli jsme hrát útočný fotbal. Změnili jsme rozestavení a měli vepředu dva útočníky. Pomohla nám brzká šťastná branka a pak jsme první poločas třemi góly ovládli. Když jsme po přestávce vedli již 0:5, přestali jsme hrát a zaslouženě dvakrát inkasovali. Pak přišla ještě šestá branka,“ zhodnotil trenér Podlesí Michal Borák.
Branky: 79. Slovák, 83. Fojtík – 2. Petřvalský, 21. Křižan, 33. a 57. Holčák, 63. Bělocký, 90. Tydlačka. Rozhodčí: Gargulák – Smýkal, Stodůlka. Diváků: 50.

KATEŘINICE – VLACHOVICE 6:1 (1:1)

Domácí byli od začátku zápasu lepším celkem, ale soupeře rozstříleli až ve druhém poločase. „Chtěli jsme brzy rozhodnout, ale místo toho jsme inkasovali z první střely. To na nás trochu zanechalo stopy, ale když jsme po ruce soupeře proměnili před přestávkou penaltu a hned po ní Macík dal druhou branku, byl zápas jen otázkou skóre. Nakonec jsme mohli soupeři nasázet i dvouciferný počet branek,“ řekl předseda Kateřinic Jiří Kuzník starší.
Branky: 40. a 61. Doležel, 49. Macík, 59. Drda, 62. Fojtů, 82. Mikšík – 8. Straka. Rozhodčí: Bršlica – Pospíšil, Dorotík. Diváků: 150.

VALAŠSKÉ KLOBOUKY – VALAŠSKÉ PŘÍKAZY 1:3 (1:1)

Hosté vsítili krásnou branku ve čtrnácté sekundě zápasu, ale výhru museli potvrdit až výborným výkonem ve druhém poločase. „Po krásné akci jsme hned po rozehrávce dali vedoucí branku. Byl to krásný křídelní útok. Kdybychom vedli ve 20. minutě 0:4, nikdo by se nedivil. Místo toho domácí vyrovnali a na našem výkonu to zanechalo stopy. Ve druhé půli to byla jiná káva. Hráli jsme dobře, soupeře přehráli, vyjádřili to gólově a po zásluze si odvezli tři body,“ uvedl trenér Valašských Příkaz Josef Miklas.
Branky: 24. Nevrlka – 1. Smilek, 61. Sedlačík, 74. Vaculka. Rozhodčí: Zapletal – Zicháček, Františák. Diváků: 130.

SLUŠOVICE - NEDAŠOV 5:0 (3:0)

Domácí nečekaně jednoznačně ovládli duel proti favoritu, který si tak výrazně zkomplikoval boj o přední postupové příčky. Hosty zaskočila již šestá minuta, kdy se prosadil Kvasnica. A když Slušovičtí přidali do přestávky další dva slepené góly, bylo o osudu zápasu rozhodnuto. Nedašov sice sestavu následně prostřídal, ale na pevnou defenzivu soupeře nic nedokázal vymyslet. Naopak Slušovice v závěru do otevřené obrany protivníka svůj úspěch ještě gólově zvýraznili.
Branky: 6., 70. Kvasnica, 38. Bořuta, 39., 77. Večeřa. Rozhodčí: Doležal – Vlk, Vitásek. Diváků: 68. Slušovice: Kučera – Dobeš, Zbranek, Janků, Čunek, Večeřa, Povolný, Kvasnica, Poslušný, Zedníček, Bořuta (46. Gajdůšek). Nedašov: Solař – Macháč, P. Holba, Cícha (46. Šuráň), Marek, Prekop (80. D. Šenkeřík), D. Šenkeřík, J. Holba (24. Novák), Mikula (46. Bartoška), Talčík, Fojtík.

1. Val. Meziříčí B 17 11 1 3 2 65:34 38
2. Nevšová 16 11 2 0 3 58:26 37
3. Nedašov 16 9 2 2 3 36:23 33
4. Valašské Příkazy 17 8 0 3 6 47:37 27
5. Slušovice 16 6 2 2 6 27:25 24
6. Vigantice 16 6 1 3 6 37:41 23
7. Vidče 16 4 4 3 5 22:27 23
8. Brumov B 16 6 2 1 7 31:44 23
9. Podlesí 15 6 1 0 8 34:35 20
10. Kateřinice 16 4 3 1 8 41:39 19
11. Kelč 15 6 1 2 6 33:33 19
12. Val. Klobouky 16 2 3 1 10 24:49 13
13. Vlachovice 16 2 1 2 11 16:58 10

SKUPINA B

KORYČANY - NIVNICE 3:2 (1:1)

Nivnice po porážce v Koryčanech protáhla sérii bez bodového zisku na pět utkání. Stejný počet zápasů trvá vítězná série domácích. Ti se do vedení dostali již v první čtvrthodině. Hosté stihli ještě do přestávky odpovědět. Hned po změně stran vrátil Koryčanům jednobrankový náskok Posolda, avšak Nivnice se nevzdala a díky Sagulovi vyrovnala. Hned za dvě minuty si však vzal slovo Gejdoš, který zajistil, aby tři body zůstaly v Koryčanech.
Branky: 14. Tesař, 47. Posolda, 69. Gejdoš - 28. Velecký, 67. Sagula. Rozhodčí: Žniva – Novák, Katrňák. Diváků: 212. Koryčany: Vrba – Hanák, Věžník, Mušálek, Bělohoubek – Hubr (82. Vrtal, 89. Kaňa), Posolda, Ryška, Tesař (80.Bábíček) – Lysko, Gejdoš. Nivnice: Lysoněk – Kašpárek, Stojaspal, Hladiš, Josefík – Holboj, V. Velecký, Kostelník, Máčalík – J. Velecký, Sagula.

ŽALKOVICE - JAROSLAVICE 3:0 (1:0)

Snaživí hosté dokázali vzdorovat favoritu jen poločas, kdy se za Žalkovice prosadil Pospíšil. Po změně stran s přibývajícím časem Jaroslavičtí otevřeli hru, ale místo vyrovnání přišly dva údery domácích, které rozhodly o jejich zaslouženém úspěchu.
Branky: 27. Pospíšil, 76. Horák (pen.), 85. Janečka. Rozhodčí: Macháč – Gargulák, Vychodil. Diváků: 100. Žalkovice: Svoboda – Beneš, Pospíšil, Němec (68. F. Horák), Z. Horák, Bartušek, Netopil, Čevela, M. Janečka (84. Kojetský), Urubek, P. Horák (82. T. Janečka). Jaroslavice: Žbel – Valenta, Gazda, Š. Polách, Červenka – O. Polách (85. Chovanec), Macalík, Vrba, Fajgara (81. Paníček), Horňák (76. Teixeira) – Vávra.

BOJKOVICE - NAPAJEDLA 0:2 (0:0)

Za velkého tepla se hrálo vyrovnané utkání bez větších šancí. Po bezbrankovém poločase se hostujícímu týmu povedl v úvodu druhé půle rychlý protiútok po levém křídle a Saibertovi se ve 49. minutě podařilo prostřelit domácího gólmana Urbánka. Slovácká Viktorka se snažila o vyrovnání, ale do zkonsolidované obrany soupeře se pronikalo domácím hráčům jen velmi ztěžka. V úplném závěru utkání využil nepodařené malé domů střídající Leitner, který byl na hřišti sotva tři minuty a dal tak definitivní razítko na zisk tří bodů Napajedel.
Branky: 49. Saibert, 90. Leitner. Rozhodčí: Straka – Dokoupil, Jílková. Diváků: 150. Bojkovice: Urbánek – Miča, Vacula, Dolina, Hanke, Jančařík, Křižka, Holík (75. Slavíček), Naňák, Kalina (46. Gago), Kúdela. Napajedla: Balážik – Drga, Simerský, Holomek, Gabrhelík – Bůžek, Foral, Havránek, Laciga (26. Plachý) – Kozubík (57. Brauner), Koutník (86. Leitner).

OSVĚTIMANY - BUCHLOVICE 2:1 (0:1)

Utkání s nádechem derby i dobré výkony domácích přilákali do hlediště slušnou návštěvu. V prvním poločase domácí dovolili soupeři vsítit jednu branku. Po změně stran se Osvětimany zvedly a na branku Buchlovic se valil jeden útok za druhým. Hosté však vsadili vše na obrannou hru a dařilo se jím odrážet atak domácích. Nejdříve spálil obrovskou šanci Křemeček. Pak přišla chvíle Pavla Šmatelky, jeho střela z hranice šestnáctky prošla mezi obránci i kolem brankáře a domácí se radovali z vyrovnávací branky. Po gólu Osvětimany ještě zvýšily tlak na branku Buchlovic a gól vysel ve vzduchu. Toho se dočkaly v 85. minutě, kdy se znovu trefil Pavel Šmatelka. Tato branka znamenala zasloužené vítězství domácích za zlepšený výkon ve druhém poločase. Hosty je však nutno pochválit za předvedený výkon.
Branky: 70., 85. Šmatelka - 9. Ondica. Rozhodčí: Dujíček – Mitáček, Bernatík. Diváků: 150. Osvětimany: Chvojka – Švrček, Ohnutek, Žandovský, Fišer, Otáhal (76. Brhel), Skřivan, Zýbal, Křemeček, Šmatelka, Salay. Buchlovice: Pavela – Náplava, Křiva, Dufka, Lukeštík (72. Pientok), Procházka, Belant, Kořínek, Hančík, Ondica, Kunc.

DOLNÍ NĚMČÍ – V. OTROKOVICE B 0:2 (0:2)

Vítězná vlna béčka Viktorie pokračuje. O osudu zápasu v Dolním Němčí rozhodl první poločas, ve které padly obě branky utkání. Skóre ve čtvrté minutě otevřel Křivánek a druhou branku přidal v 16. minutě Tomáš Mlýnek. Rezerva Otrokovic si poprvé vyzkoušela hru na tři obránce, ze které vyústil kombinační a útočný fotbal. Soupeř hrozil ze standardních situací a centrovanými míči, ale zkušený gólman hostí Lukáš Repáň vše dokázal zlikvidovat. Viktorka má 20 bodů a posunula se na desátou příčku za Bojkovice a před Jaroslavice.
„Soupeře jsme přehrávali, celý zápas jsme měli pod kontrolou a domácí mohou být rádi, že to neskončilo daleko vyšším výsledkem. Určitě nám pomohla podpora fanoušků, kterých přijela spousta, a celý zápas nás hlasitě podporovali. Dostali jsme se do mnoha šancí, ale nedokázaly jsme je proměnit. Odehráli jsme kombinační fotbal po zemi od brankáře až po útočníky, kluci to zvládli fantasticky a dostalo se i na pochvalu od soupeřů,“ prozradil gólman Viktorie Lukáš Repáň.
Branky: 4. Křivánek, 16. Mlýnek. Rozhodčí: Schnürmacher, Kotačka, Smirnov. Diváků: 150. Dolní Němčí: Hájek, Šmehlík, Kadlček, P. Tinka, Ježek, P. Krchňáček, Ševčík, Poruban, Stojaspal, M. Krchňáček. Otrokovice B: Repáň, Behan, Gojš, Dobeš, Zach, Mlýnek, Bahounek, Marčík, Křivánek, Červenka, Lendler.

Ilustrační foto
Mistrovská kopaná ve Zlínském kraji

OŘECHOV - FRYŠTÁK 6:2 (4:2)

Fryšták začal utkání v Ořechově výborně. Již ve 4. minutě dostal hosty do vedení Vavruša, který odpověděl i na protivníkovo vyrovnání Kowalíkem. Domácí ovšem zpřesnili hru a důrazem na menším hřišti nutili soupeře k chybám. Ten jich udělali více než dost a v poločase odcházel se sklopenými hlavami do šatny za stavu 4:2 pro Ořechov. V druhém poločase nedopustil domácí celek žádné drama a přidal další dvě branky. Fryšták utkání nezvládl a musí se o další jarní body poprat příště.
Branky: 9., 64. Kowalík, 21. Trlida, 34., 88. Kolařík, 45. Březina (pen) - 4., 10. Vavruša. Rozhodčí: Svoboda – Bartoň, Ševčík. Diváků: 111. Ořechov: Kuriál – Malůš, Borusík, Sklenka, Březina, Kowalík (67. Flašar), Pavlíček (73. Mazúch), Hlúpik, Trlida, Váňa (80. Krys), Kolařík. Fryšták: Mikel – Gřešák, Bartoň, Skalička, Hrnčiřík – Castanheira, Vavruša, Petráš (41. Holomek), Chudý, Křenek (79. Naňák) – Holý (64. Kučera).

SKAŠTICE - NEDACHLEBICE 0:1 (0:0)

Ve vyrovnaném zápase o všem rozhodla 53. minuta, kdy se prosadil Hančík. Co bylo domácím platná územní převaha, když její hráči nedokázali proměnit ani ty nejvyloženější šance. Ve finále tak vedoucí Skaštice podruhé v sezoně a navíc za sebou prohrály a opět otevřeli boj o první místo.
Branka: 53. Hančík. Rozhodčí: Kovářčík – Nohavica, Dokoupil. Diváků: 120. Skaštice: Stýblo – Batík, Konečník, Vymětal (58. Petrúsek), Glozyga, Sova, Motal, Bubla, Menšík (81. Icela), Frýdl, Mynarčík. Nedachlebice: Mačuda – Klvaňa, Ryška, Kadlčák, Hána, Brzica (42. Hájek), Bartoš, Kafka, Šuranský, Lapčík, Hančík.

1. Skaštice 18 15 1 0 2 57:10 47
2. Osvětimany 17 12 2 2 1 50:19 42
3. Koryčany 17 9 1 2 5 33:22 31
4. Ořechov 18 10 0 1 7 38:44 31
5. Žalkovice 17 9 0 2 6 39:28 29
6. Napajedla 17 7 3 1 6 24:19 28
7. Dolní Němčí 17 7 2 3 5 34:30 28
8. Nedachlebice 18 9 0 1 8 36:34 28
9. Bojkovice 17 8 1 1 7 40:36 27
10. V. Otrokovice B 18 5 1 3 9 27:39 20
11. Jaroslavice 18 4 2 2 10 27:53 18
12. Buchlovice 18 4 2 1 11 16:36 17
13. Fryšták 18 2 3 0 13 18:42 12
14. Nivnice 18 2 2 1 13 25:52 11

ZPRAVODAJOVÉ DENÍKU