Podobně špatně na tom celek z Uherského Hradiště byl na konci podzimu roku 2006. V sezoně, která skončila pádem Slovácka do druhé ligy, měl tým na svém kontě pouhých sedm bodů. Nyní je na tom Kordulova parta lépe, ale pohled na tabulku je čím dál smutnější. „Jsme v takové situaci, že proti Zlínu i Jihlavě musíme bezpodmínečně zvítězit,“ ví záložník Slovácka David Machalík. Jednadvacetiletý středopolař však i přes mizerné období hýří optimismem. „Do Zlína jedeme vyhrát. Očekávám výhru a tři body,“ říká sebevědomě Machalík.

Zatímco borci z Uherského Hradiště v týdnu trénovali a připravovali se na pondělní regionální bitvu, ševci po náročné šichtě v Tiraspolu spíše regenerovali a hledali sílu na závěr podzimu. Hráči Slovácka ale účast krajského rivala v Evropské lize nijak neprožívají.

Opora zadních řad fotbalistů Slovácka Josef Divíšek
Josef Divíšek: Derby nebude moc o fotbale, bude to boj

„Přiznám se, že moc zápasů Zlína jsem neviděl. Vždycky jsem sledoval jiné utkání,“ uvedl pro klubovou televizi gólman Milan Heča. Podle jedničky Slovácka se těžký čtvrteční pohárový duel na výkonu Fastavu v derby nijak neprojeví. „Hraje se až dnes, takže soupeř bude mít na odpočinek dost času,“ míní šestadvacetiletý brankář. Sílu protivníka vidí v rychlých krajích a výborně zmáknutých protiútocích. „Zlín sice kádr v létě dost obměnil, ale jeho hra je pořád stejná,“ tvrdí Heča. „Soupeř je dobrý na balonu, ale nijak zvlášť kombinační fotbal nehraje. Spíš čeká na brejky,“ přidává svůj postřeh.

I když derby budí zájem fanoušků a vyvolává emoce, rodák z Krumvíře vyprodaný stadion nečeká. „O víkendu by přišlo víc lidí,“ myslí si.