1. FC SLOVÁCKO – TEPLICE

Dnes 19.00

Bilance: 20 zápasů – 3 výhry, 11 remíz, 6 porážek, skóre 20:20.

Slovácko sice v minulém kole dokázalo na Dukle urvat bod, jeho situace ale stále není zrovna komfortní. V Gambrinus lize se na své soupeře stále dívá z poslední příčky tabulky. Právě výhra nad Teplicemi by to však měla změnit. „Soupeř má stabilizované mužstvo, které patří mezi ty silnější z první poloviny tabulky. Já ale o něm vím téměř všechno a informace předám do kabiny. Jestli to však nakonec bude výhoda, to se ukáže až na hřišti. Musí se hrát podle našich not a ne podle těch teplických. Doufám, že tři body zůstanou tady v Hradišti," přeje si Stavopluk Habanec.

Ten se na utkání těší ještě z jednoho důvodu. „Lukáš Přerost (kouč Teplic – pozn. aut.) je můj nejlepší kamarád. Chci mu uštědřit porážku," usmívá se nový kouč Slovácka.

Na které hráče ve své premiéře vsadí, není jednoduché odhadnout. Hned po svém nástupu do funkce totiž prohlásil, že bude hrát ten, kdo ukáže nejlepší formu při tréninku. Dá se však očekávat, že vsadí na úspěšnou sestavu ze druhého poločasu na Dukle, ke které připojí uzdraveného Libora Doška.

V Teplicích si uvědomují, že je ve slováckém pekle nečeká nic jednoduchého. „Změnili trenéra, tekže o to víc budou chtít vyhrát. Určitě přijde i hodně lidí a bude dobrá kulisa. To by ale mělo nakopnout k dobrému výkonu i nás," nechal se slyšet záložník Admir Ljevakovič.