Fotbalisté Slovácka čekají na svoji první ligovou výhru. Gólmanská jednička věří, že přijde už v sobotu.

V posledních minutách centroval do šestnáctky hostů, po jeho nákopu a teči hostujícího Šimůnka srovnal v závěrečných sekundách zápasu Zajíc. V uplynulém kole v Jablonci čelil třetí penaltě ve třetím zápase Slovácka.

„To jsem ještě v kariéře nezažil," povídal před zítřejším zápasem proti pražským Bohemians, za které může nastoupit jeho bývalý parťák.

Dva zápasy za Bohemku odchytal odchovanec Slovácka Tomáš Fryšták. Znáte se?

Jasně, on je o něco starší. Když jsem přišel do áčka, tak chytal Mira Filipko. Střídal jsem se s Tomášem jako jeho dvojka. Proti Spartě chytal dobře, třeba ho nechá trenér v bráně i u nás. Byl bych rád, kdyby nastoupil, je tu doma, myslím, že by to byl pro něho super zážitek.

Čeká vás zápas s mužstvem, které má jeden bod. Všechno ostatní než výhra by bylo pro fanoušky zklamání. Vidíte to stejně?

Doma chceme vyhrát s každým, takže to nijak nerozlišujeme. Bohemka má za sebou Spartu a Plzeň, sice doma prohráli s Hradcem, ale na druhé straně remizovali v Plzni. Rozhodně nás nečeká nic jednoduchého. Proti Bohemians je to vždycky válka, ale věřím, že máme na to, abychom poprvé v sezoně uhráli tři body.

Bude to zápas o šest bodů?

To bych tak ještě nenazýval, je začátek sezony, liga bude vyrovnaná celý rok. Na podzim bych tak nehodnotil žádné utkání. My prostě chceme vyhrát, s tím také půjdeme do zápasu.

Začátek ligy byl z vaší strany zajímavý. V každém utkání jste figuroval v hlavní roli. Zaregistroval jste to?

Je pravda, že první tři zápasy to byla trochu divočina. Moc jsem klukům nepomohl. Doufám, že každé další utkání to bude jenom lepší.

Říkáte, že nepomohl, ale proti Dukle jste založil akci, po které padla vyrovnávací branka…

To už byl v závěru takový zmar. Je pravda, že jsem balon centroval, ale od toho na hřišti nejsem.

Vraťme se ještě k zápasu v Jablonci. Byla remíza podle vás zasloužená?

Začátek byl z naší strany špatný, už v šesté minutě jsme dostali branku. Myslel jsem, že to bude těžké otáčet, ale Jablonec nehrál moc dobře. Měli jsme tam pár šancí, řekl bych, že jsme z minima vytěžili maximum. Bohužel nevyšel nám závěr zápasu. Myslím si, že se to dalo ubránit, ale vzhledem k té neproměněné penaltě Jablonce je asi bod zasloužený.

Mimochodem, jak jste viděl penaltový střet Reinberka s jabloneckým Kubistou?

Byl to normální souboj na tělo, už to nemá cenu řešit. Bylo to ve vápně a rozhodčí to posoudil jako penaltu, je zbytečné se k tomu nějak vyjadřovat, je to pryč.

V lize jsou odehraná tři kola, v každém se proti vám kopala penalta. Už jste něco podobného v kariéře zažil?

Takto za sebou a ještě k tomu v lize, to jsem ještě nezažil. První dvě byly asi jasné, o té proti Jablonci už jsem mluvil.

Studujete před zápasem hráče soupeře, kteří kopou penalty?

Trenér brankářů Martin Juřička vždycky pošle video, na kterém má hráče zmapované. Obyčejně volím stranu podle konkrétního hráče. Ale někdy si to v poslední chvíli rozmyslím a rozhodnu se jinak. Při prvních dvou penaltách jsem stranu vystihl, ale nechytil jsem ani jednu. Tu třetí jablonecký Wagner minul. To bylo štěstí, byly tři minuty do konce, už bychom asi nestihli reagovat.

Můžete střelce nějak znervózňovat pohybem na brankové čáře?

Už ne. Je nové pravidlo, že musíte stát, pokud se pohybujete po lajně, tak můžete dostat žlutou kartu. Penalta by se mohla ještě opakovat a k tomu ta žlutá karta.

Po třech kolech máte dva body, o spokojenosti se asi moc mluvit nedá, že?

Rozlosování nebylo úplně nejjednodušší, ale v každém zápase jsme mohli bodovat. Je jasné, že v každém utkání chceme získat co nejvíc, ale vzhledem k průběhu podzimu musíme ty dva body brát. Mohlo být víc, ale mohlo být i míň. Musíme to brát tak, jak to je. Jedeme dál.

Před sezonou se spekulovalo o vašem přestupu do Plzně. Měl jste konkrétní nabídku?

Ne. Nic jsem neřešil, mám ve Slovácku smlouvu do léta 2018.