HOLEŠOVSKÉ HOLKY CHTĚJÍ UDRŽET OFENZÍVNĚ LADĚNOU HRU

Velkým aspirantem na umístění na předních příčkách je družstvo Holešovských holek. Hanačky po loňské sezoně mírně obměnily sestavu, přesto budou také letos postrachem všech soupeřů.

 ,,Letní přestávku jsme protáhli až do konce července. Přípravu jsme zahájili první srpnový víkend tradičním soustředěním na Rusavě. Toho se zúčastnilo dvanáct hráček. V Hostýnských vrších jsme se zaměřili na kondici a práci s míčem v pohybu,“ informoval hlavní trenér Slavomír Bednář starší.

Ten přivítal čtyři nové tváře. ,,Z Říkovic přišla gólmanka Kateřina Pitnerová, z Morkovic střední záložničce Renata Doleželová a z Kašavy do  Holešova přestoupila Alena Matulová. Po mateřské dovolené se do kolektivu vrátila Marie Shiehrová. Družstvo naopak opustily brankářka Dita Hovořáková a střední záložničce Dominika Stolařová. Otazník nad holešovskou budoucností visí nad Monikou Samsonovou, Emou Jirouškovou a Erikou Petříkovou,“ vypočetl změny kouč.

Hanačky se však i s úzkým kádrem pokusí udržet ofenzívně laděnou hru. ,,Naším hlavním cílem je důstojně dohrát celou sezonu,“ přeje si Slavomír Bednář starší, který za favority divize považuje celky Brumova, Vlkoše a Fastavu Zlín.

FASTAV ZLÍN CHCE POSTOUPIT DO MORAVSKOSLEZSKÉ LIGY

Velké ambice má Fastav Zlín. Cílem nástupce Lužkovic je postup do Moravskoslezské ligy žen.

,,Přípravu jsme zahájili v pondělí 16. července. V ní jsme se zaměřili na poznávání hráček a na osvojování si základních taktických prvků týmových i individuálních. Pracovali jsme i na zdokonalování techniky v herních podmínkách a také na kondici,“ prozradil hlavní trenér Radoslav Rojko.

Jeho družstvo na trénincích sehrálo i několik modelových zápasů. Zlínský tým byl rovněž pilný v přípravných duelech. Porazil například Baník Ostrava 2:1, Vsetín 5:2 a národním poháru Březnici 5:0 a Brumov 5:1. Výsledky z přípravy proto naznačují, že ženský fotbalový kolektiv z krajského města je na začátku sezony v dobré formě. ,,V mistrovských zápasech budeme předvádět atraktivní ofenzivní fotbal,“ slibuje kouč.

Ten věří, že jeho svěřenkyně budou podávat dobré výkony. ,,Musíme však tvrdě pracovat a soustředit se na každé utkání bez ohledu na soupeře,“ uvědomuje si Rojko.          

BRUMOV CHCE BÝT EFEKTIVNÍ V KONCOVCE

Brumov v létě vyztužil soupisku o fotbalistky z Valašských Klobouk. Odtud přišel také nový kouč Jaroslav Maňas.

 ,,Ve Valašských Kloboukách měli nedostatek hráček, a proto jsme se s tímto klubem spojili. Od této sezony tak bude náš tým hrát pod hlavičkou FC Brumov. Některé zápasy odehrajeme i ve Valašských Kloboukách a v rámci propagace dívčí kopané na Valašsku i ve Štítné nad Vláří ,“ informovala kapitánka Adriana Škrabolová.

Valašky odstartovaly přípravu v polovině července. ,,Tréninky bývaly dvakrát týdně a v nich jsme se zaměřily na práci s míčem a nabrání fyzické kondice. Odehrály jsme také dvě přípravné utkání a jeden ženský pohárový duel. Ve Vsetíně jsme prohrály 2:5 a druholigovou slovenskou Považskou Bystricí 3:7. V poháru ve Zlíně jsme si připsaly porážku 1:5,“ hlásí Škrabolová.

Její celek by se chtěl v letošním ročníku divize pohybovat v horní polovině tabulky. ,,Chceme také předvádět kombinační fotbal s efektivní koncovkou,“ plánuje brumovská kapitánka, jež za hlavní aspiranty na prvenství v soutěži považuje týmy Holešovských holek, Fastavu Zlín a Vlkoše.  

BŘEZNICE JDE DO SEZONY S NOVOU GÓLMANKOU ALEXANDROU KAŠTOVSKOU

V Březnici měli nejprve během krátké letní přestávky dobrovolné tréninky.  ,,Ty sloužily k tomu, aby přechod do přípravného období, které začalo v polovině července, nebyl příliš složitý,“ vysvětluje nový kouč Josef Juráň.

Ten na lavičce vystřídal Milana Dostála. Jeho klub vyztužil soupisku na gólmanském postu. ,,K úspěšná Nikole Malotová přibyla Alexandra Kaštovská. Saša má zkušenosti z pobytu ve Vítkovicích, v klubu SpS Sázava a v kariéře se věnovala také futsalu v celku FK Panorama Ostrava,“ představil novou tvář Juráň.

Jeho tým sehrál dvě přípravné utkání. V prvním předkole ženského Českého poháru prohrál s Fastavem Zlín 0:5 a s Uherským Brodem zvítězil 3:1 ,,V obou duelech jsme zkoušeli nové herní rozestavení a zaměřili jsme se na souhru,“ prozradil vůdce lavičky Březnice.

 Reprezentantky obce na Zlínsku s 1300 obyvateli mají zkušený kolektiv a ten by chtěl v divizi dosahovat na dobré výsledky.

 ,,Chceme předvádět fotbal, který se bude divákům líbit. Naším zámětem také je potrápit všechny favority,“ plánuje Juráň, který se těší na konfrontaci se všemi divizními celky.

UHERSKÝ BROD VSTUPUJE DO DIVIZE S RESPEKTEM

Také v Uherském Brodě měnili trenéra. Lumíra Petrku, který skončil z pracovních důvodů, na lavičce nahradil Jan Gazdík.

V přípravě se Broďankám dařilo. Vyhrály turnaj Respekt Cup v Bojkovicích a uhrály povzbudivou remízu 6:6 s účastníkem okresního uherskohradišťského přeboru mužů v Komni. Tento exhibiční zápas se hrál v rámci tamních hodů.

 ,,Do divize vstupujeme s pokorou, protože náš hráčský kádr doznal jako každý rok velkých změn. Brankářka Eva Pósová, jež má zkušenosti i s ženskou Ligou mistrů, se z pracovních důvodů vrátila na Slovensko. Opora zadních řad Kateřina Andrlíková přestoupila do Fastavu Zlín a středopolařka Karolína Jílková dala před hráčskou kariérou přednost rozhodcovské píšťalce. Úspěchem pro nás proto bude pobyt v klidném středu tabulky,“ přiznal první muž uherskobrodské lavičky Jan Gazdík.

Na Slovácku ovšem také doplňovali soupisku. ,,Z Nezdenic jsme  získali Lucii Janíčkovou a Lucii Uhrovou. Dalšími posilami jsou Kamila Hladíková z Babic, Monika Kročilová z Bystřice pod Lopeníkem a také Zdeňka Heráková a Nikola Vlachová. Obě přišly z Havřic,“ informoval Gazdík.

Ten na největší favority divizní skupiny B pasuje družstva Holešovských holek, Fastavu Zlín a Brumova.

UHERSKÝ BROD PŘEKVAPIVĚ ROZSTŘÍLEL VLKOŠ. HOLEŠOVSKÉ HOLKY NEŠETŘILY MUTĚNICE

Region – O největší překvapení se v 1. podzimním kole Moravskoslezské fotbalové divize žen postaral Uherské Brod, který vysoko porazil tým Vlkově. Tříbodovým ziskem začaly sezonu také favorizované celky Holešovských holek, Fastavu Zlín a Brumova.

HOLEŠOVSKÉ HOLKY – MUTĚNICE 14:1 (7:1)

,,Byli jsme běhavějším družstvem a v ofenzívě jsme se prosazovali křídelní hrou. Mutěnice po celý průběh střetnutí nestačily čelit našemu technickému pojetí,“ pronesl po jednoznačném zápase šeftrenér Holešovských holek Slavomír Bednář starší.

Tomu se líbily výkony útočnic Adriany Ševčíkové a Moniky Samsonové. ,,Obě vstřelily čtyři branky. Další tahounkou byla tvořivá záložničce kapitánka Pavla Šiblová. A dobře se na pravé straně zálohy uvedla nová tvář v Holešově Renata Doleželová,“ vyzdvihl nedělní opory Bednář starší.

Branky Holešovských holek: Samsonová 4, Adriana Ševčíková 4, Šíblová 2, Sklenaříková 2, Kuchařová, Mrázková.

Holešovské holky: Pitnerová – Mrázková, Schlehrová, Tiefenbachová, Slezáčková, Doleželová, Šíblová, Pospíšilíková, Kuchařová, Adriana Ševčíková, Samsonová. Střídaly: Fárková, Jurčíková, Křenková, Sklenaříková.

FASTAV ZLÍN – BŘEZNICE 4:2 (2:1)

,,Bylo to těžké utkání. Hosté nás překvapili aktivním napadáním naší rozehrávky. Březnice po celý zápasu předváděla dobrý fotbal,“ přiznal vedoucí zlínského družstva Karel Dolina.

Jeho celek byl však produktivní v koncovce. O první trefu Zlína se postarala ve 13. minutě hlavou Žalková. O dvě minuty později si dala vlastní branku Vyvlečková a bylo to 1:1. V osmadvacáté minutě po spolupráci s Vlčkovou a Strachoňovou skórovala za Fastav podruhé Dohnálková. Březnici se podařilo pět minut po přestávce Adamíkovou vyrovnat na 2:2. Tři body pro favorita později zajistily po centru Janíkové znovu Žalková a střelou ze dvaceti metrů Jakešová.

 ,,Přestože jsme měli v duelu se zkušeným týmem mírnou převahu, tak nás uklidnil až třetí gól v síti Kaštovské,“ oddechl si po zápase Dolina.

 ,,Zlín byl lepší. Nicméně moje družstvo musím pochválit za přístup k utkání. Hráčky bojovaly a snažily se proti favoritovi uhrát dobrý výsledek. Nicméně o osudu střetnutí rozhodly dvě naše chyby, po kterých jsme domácím darovali dvě branky,“ uznal první muž hostující lavičky Josef Juráň.

Branky: Žalková 2, Dohnálková, Jakešová – vlastní, Adamíková.

Fastav Zlín: Matlachová – Trávníčková, Janíková, Vlčková, Vyvlečková, Rozsypalová, Dohnálková, Žalková, Adamíková, Jakešová, Strachoňová. Střídaly: Zeťková, Garguláková, Uhlířová, Ištvánková.

Březnice: Kaštovská – Vavrušová, Černá, Kozmíková, Marková, Vaculíková, Adamíková, Cibiková, Vilhanová, Bukovjanová, Bejtkovská. Střídaly: Malotová, Šišková, Michalíková, Chudárková, Smolková.

DRŽOVICE – BRUMOV 0:3 (0:2)

,,V úvodním střetnutí nové sezony jsme měli trvalou převahu. Duel jsme ovládli díky přízemní kombinaci. Dařil se nám i přechod do útoku. Domácí tým jsme nepouštěli na dostřel naší branky. Družstvo těžilo z přihrávek Adriany Škrabolová a Adély Kozubíkové. A přestože nám chybělo několik hráček základní sestavy, tak jsme byli také fyzicky zdatnějším kolektivem,“ hodnotil souboj na Prostějovsku lodivod Brumova Jaroslav Maňas.  

Branky Brumova: Pavla Jeřábková, Trybusová, Machů.

Brumov: Koutná – Frajtová, Tománková, Juřenčáková, Lišková, Machů, Škrabolová, Kozubíková, Pavla Jeřábková, Blanařová, Trybusová. Střídala: Matoušů.

UHERSKÝ BROD – VLKOŠ 5:0 (3:0)

,,Před utkáním jsme na výhru nemysleli. Proto mě překvapilo, jak vysokým rozdílem jsme kvalitní celek Vlkoše porazili. Duel jsme ovšem zvládli dobře takticky. Spokojený jsem i přes drobné chyby s naší obranou. V ofenzívě jsme soupeřky z jihu Moravy přehrávali rychlou přihrávkou. Byli jsme rovněž důslednější v osobních soubojích,“ chválil svůj tým po prvním mistrovském zápase uherskobrodský trenér Jan Gazdík.

Branky Uherského Brodu: Dvořáková 3, Eliášová, Uhrová.

Uherský Brod: Hladíková – Jurčová, Macková, Kovaříková, Chovancová, Šmilauerová, Dvořáková, Lenka Kučerová, Vidová, Natálie Vrábelová, Dufková. Střídaly: Heráková, Eliášová, Kamila Zálešáková, Uhrová, Vlachová, Kročilová.

NA ÚVODNÍ VÝHŘE VSETÍNA SE VE VÍTKOVICÍCH PODÍLELA DVĚMA GÓLY BÁRA ČÍPOVÁ

Vsetín – Povedený vstup do nové fotbalové sezony má družstvo Vsetína. Nováček Moravskoslezské ligy žen v prvním kole soutěže vyhrál ve Vítkovicích 3:0.

Úvod zápasu patřil Valaškám. Ty měly dvacet minut velkou převahu a domácí celek téměř nepustily na svoji polovinu hřiště. Potom se hra vyrovnala, nicméně Vítkovice nebyly v ofenzívě nebezpečné. Góly začaly padat až po přestávce. O ten první se postarala přesnou ranou z hranice šestnáctky v šestapadesáté minutě Čípová. Na 0:2 skórovala v 73. minutě Rýdlová a brankový účet zápasu uzavřela sedm minut před koncem opět Bára Čípová.

,,Do pětadvacáté minuty jsme ovšem nedokázali vystřelit na vítkovickou branku. Ve druhém poločase jsme zlepšili kombinaci a nebezpeční jsme byli z křídelních prostorů. Dařilo se nám také napadat rozehrávku Severomoravanek,“ uvedl po sobotním souboji hostující kouč Martin Pavlát.  

FC VÍTKOVICE – FC VSETÍN 0:3 (0:0)

Branky. Čípová 2, Rýdlová.

Vsetín: Nela Ševčíková – Zemánková, Kovaříčková, Randuchová, Petra Ševčíková, Pernická, Rýdlová, Kocurková, Čípová, Pavlátová, Holubová. Střídaly: Prášilová, Petruželová, Dita Pospíšilová, Lišková.