Jiří Velecký, zanedlouho 20letý fotbalový zabiják, totiž vyšel naprázdno pouze ve dvou z jedenácti odehraných zápasů v I. A třídě skupiny B, celkem pak za sebou nechal spoušť v podobě 13 jarních branek. „Asi je to dobrou zimní přípravou. Svou roli hrálo i štěstí, každopádně moje nejúspěšnější sezona," rozplýval se Velecký.

Naposledy se utrhl z řetězu o uplynulém víkendu proti Březolupům (3:1) a hattrickem se postaral, aby postupové oslavy v Újezdci zdaleka nekončily. „Ve vyšší třídě je to úplně jiný level. Bylo to náročné v dusném počasí, ale zadařilo se. Měl jsem štěstí, spadlo to tam," odfrkl si Velecký po úspěšné fušce.

Kde se tenhle střelecký úkaz v krajské soutěži vzal? Do Újezdce totiž na jaro přišel na hostování z Bánova hrající okresní přebor Uherského Hradiště. Naráz se ocitl o dvě soutěže výš. Přesto už se ve svém druhém zápase proti Dolnímu Němčí (4:1) předvedl hattrickem. „Jestli je soutěž těžší? Záleží na zápase, každý je jiný. Někdy se zadaří, jindy ne," poznamenal.

Jemu se ale dařilo náramně. Jeho vzor Cristiano Ronaldo může být na dovolené v Miami rád, že Veleckého trefy s největší pravděpodobností nikdy neuvidí. A vy se kochejte. „Dostal jsem přihrávku z poloviny hřiště, obehrál jsem tři obránce, vystřelil jsem k tyči a gólman neměl šanci. Druhá trefa byla podobná. Dostal se ke mně balon, postrčil jsem si ho a vystřelil na protější tyč, gólman asi neměl nárok. Třetí padl z autu na pravé straně. Potáhl jsem si míč na šestnáctku, prostrčil ho soupeři mezi nohama a balon jsem umístil k tyči," popisoval své řádění Velecký, jenž opět naplní lednici v kabině obligátním litrem slivovice. „Kořalku nosím na zápasy už pravidelně skoro každý týden, ale ze zásob tam ještě něco je," tuší Jiří Velecký.

Společně s celým Újezdcem slaví historický úspěch v podobě triumfu v I. A třídě a možnosti postoupit do krajského přeboru.

„Nikdo o tom zatím nic neříkal. Záleží, jak rozhodne vedení. Každopádně oslavy byly dost veselé. Už slavíme druhý víkend po sobě," směje se kanonýr, který byl už vloni v zimě na zkoušce v Uherském Brodě, kde se slavil pro změnu návrat do divize. „Myslím, že bych si nějakou šanci mohl vystřílet," věří v angažmá ve vyšší soutěži Velecký.

Ratatatata…