Domácí družstvo v duelu nastoupí v kompletní sestavě. Hráčky se na souboj se zajímavým soupeřem těší, zvlášť když se Slovácko doma naposledy představilo před sedmi týdny 28. února v partii s Viktorií Plzeň. Od té doby odehrálo 5 zápasů na hracích plochách soupeřek.

,,Liberečanky se snaží hrát aktivní fotbal. Jejich herní styl není postavený na bránění a na nakopávaných balónech, ale na kombinačních akcích. Po nich si dokážou vytvářet šance. Celek ze severu Čech má kvalitní kádr se spoustou velmi dobrých fotbalistek, které prošly mládežnickými reprezentačními výběry. Barvy Liberce hájí rovněž hráčky, které jsou v severočeském klubu na hostování ze Sparty Praha a Slavie Praha. Velkou tahounkou je technicky vybavená a rychlostí obdařená kapitánka Veronika Černá,“ letmo představila nedělní soupeřky útočnice Slovácka Klára Waltrová.

Padesátiletý trenér fotbalistů Považské Bystrice Alexander Homer odehrál ve Slovácku 37 zápasů.
Nabídku ze Slovácka hrajícího v Evropské lize bych přijal, říká s úsměvem Homer

Domácí si na pátý kolektiv tabulky věří a duel chtějí pochopitelně vyhrát. Dařilo se jim už na liberecké půdě, kde na podzim v říjnu Slovácko zvítězilo 5:1.

,,O osudu střetnutí rozhodnou maličkosti. Abychom v něm uspěli, tak nesmíme dělat zbytečné chyby. Každou chybu hosté totiž umí potrestat,“ ví, kudy vede cesta ke třem bodům Waltrová.

Před posledním kolem základní části je ženský tým 1. FC Slovácka v prvoligové tabulce na třetím místě. Na této pozici zůstane i v případě prohry s Libercem, protože na čtvrtou Lokomotivu Brno má dostatečný bodový náskok. Slovácko se už ale nemůže posunout ani před suverény soutěže Spartu Prahu a pražskou Slavii.