„Po několika letech v Kroměříži jsem začal cítit, že je potřeba udělat změnu, a když jsem dostal nabídku, tak jsem neváhal. Je to pro mě nová výzva. Některé hráčky znám více, některé méně, ale na všechny se těším,“ uvedl v rozhovoru pro klubový web Petr Bláha.

Kroměřížský rodák v minulosti ukázal, že umí pracovat s mládeží, chlapi i ženami. Hlavně juniorky na něj v předcházejících sezonách udělaly slušný dojem.

„Jsem rád, že jsem s mladým a perspektivním týmem získal další zkušenosti. Holky musí na sobě dál pracovat, aby mohly svůj talent dál rozvíjet. Věřím, že tento tým své kvality ještě v pořádné parádě předvede,“ prohlásil Bláha.

Nyní už se ale soustředí hlavně na práci s ženami. Celek z Uherského Hradiště se v letní přípravě bude scházet čtyřikrát v týdnu a odehraje také několik přípravných utkání. „Týden před prvním mistrovským zápasem budeme mít herní soustředění zakončené přípravným utkáním s Austrií Vídeň,“ informuje.

Nový trenér fotbalistek Slovácka chce stejně jako jeho předchůdci Vlachovský, Hančík či Zbořil sázet především na mladé hráčky a klubové odchovankyně.

„Je ale důležité si také uvědomit, že zkušenost si mladé hráčky od někoho musí vzít. Preferuji vyváženost celého týmu, který musí pracovat společně. Fotbal je týmový sport,“ upozorňuje Bláh, který má za sebou zajímavou kariéru i pestrou minulost.

„Od šesti let jsem působil jako hráč v rodné Kroměříži. Prošel jsem všemi mládežnickými kategoriemi. Také jsem odehrál několik utkání za první tým. Pak jsem nastupoval v nižších soutěžích a fotbal hraji doteď,“ hlásí.

Trénovat začal v Hanácké Slavii už jako pětadvacetiletý. Postupně vedl všechny mládežnické kategorie. „Když pak začala hrát fotbal dcera, prošel jsem s ní od přípravky až po starší žáky,“ říká.

Mezi největší Bláhovy úspěchy patří triumf se starším dorostem Kroměříže v Moravskoslezské lize. „Mám velkou radost, že kluci z ročníku 2004 se prosazují i v ligových týmech. V minulosti jsem trénoval také Marka Havlíka, který teď působí právě na Slovácku,“ chlubí se.

Před rokem začal trénovat muže Kvasic, se kterými letos opanoval I. A třídu skupinu B. „V trenérském životě mě ovlivnily především hráči, trenéři a také rodiče. Vždy se snažím hledat dobré věci, o kterých jsem přesvědčen, že jsou správné,“ zakončuje Bláha.

Fotbalisté Slovácka (modré dresy) v předposledním přípravném zápase podlehli na hřišti Strání slovenské Senici 1:2.
Petržela? Výborný hráč. Věřím, že se brzy dostane do pohody, doufá Šmarda