„To už je práce pro psychologa. Soupeř zdaleka nemá tolik natrénováno, nemá lepší kádr, přesto na týmu cítím, že má strach o vedení," krčí rameny trenér Slovácka Petr Valchovský. Jeho výběr vedl v poločase 2:0 a chvíli po změně stran měl další dvě vyložené šance svůj náskok navýšit. „Místo toho soupeř dal kontaktní gól a my rázem začali vyrábět jednu individuální chybu za druhou, kdy jsme dvakrát inkasovali po rohu," zlobí se kouč.

Poslední výsledky potvrzují, že to už v případě Slovácka není náhoda. „Již v minulé sezoně jsme podobně ztratili zápas s Brnem. Týmu v posledních týdnech chybí náboj a psychická odolnost, naše výkony jsou mdlé. Je třeba to ale zlomit, přidat na bojovnosti a odvaze. Bijme na poplach, neboť o víkendu budeme nečekaně bojovat o poslední místo s Pardubicemi, které mají o bod méně. Věřím, že se holkám podaří odrazit ode dna, neboť paradoxně máme lepší tým než loni," je přesvědčen Vlachovský.

1. FC SLOVÁCKO – FC PLZEŇ 2:4 (2:0)

Branky: 7. Skupinová, 30. Nelson – 65. Mikysková, 70. Nehodová, 82. Bohmannová, 89. Pacandová. Slovácko: Červinková – Lysáková, Blažková, Stolářová (67. Polášková), Soukeníková – Cvernová, Nelson, Strožová (80. Kovářová), Kovaříková (61. Březinová) – Matoušková, Skupinová.