„Zimní přípravu tady absolvuji snad popatnácté, ale něco takového jsem ještě nezažil, byla fakt kosa,“ kroutil hlavou zkušený stoper Tomáš Rada.

První únorový den se ale výprava z Uherského Hradiště konečně zahřála. Teplota sice dopoledne šplhala jen k pěti stupňům Celsia, sluníčko ovšem bylo velmi výživné. „Konečně,“ pousmál se Petr Reinberk po tréninkové jednotce. „Bylo to velice příjemné, hned se trénovalo jinak,“ dodal.

K tréninkovému centru vyrazil autobus od luxusního hotelového komplexu Aska Lara přesně ve tři čtvrtě na deset. Na palubě měl třiadvacet hráčů, ve výpravě totiž chyběl mladíček Filip Kubala, který odcestoval na reprezentační sraz. Tým ale pro změnu doplnila záložnice ženského celku Slovácka Kristýna Janků. Fanoušci ji znají nejen ze hřiště, ale také z klubového webu, kde moderuje upoutávky na ligová utkání.

Asi po deseti minutách autobus dorazil na místo určení a tým se srotil kolem trenéra Stanislava Levého. Ten nejprve krátce zhodnotil druhý přípravný duel s ukrajinským Luhanskem, bylo cítit, že vysoká prohra 0:3 ho štve.

Hráčům pak naordinoval zhruba půlhodinový výklus. Ve chvíli, kdy kroužili po areálu, ukázal kouč Slovácka, že nic neztratil ze svého hráčského umění. Výzvu kameramana Radka Frühaufa, aby mu trefil mezeru mezi rozkročenýma nohama, bez váhání přijal a ze dvanácti metrů poslal míč neomylně přesně na střed. „Trenére, kolik hráčů by to zvládlo stejně?“ ptáme se. „No, moc ne,“ pousmál se Stanislav Levý.

Po výklusu následovala posilovací cvičení na tělesné jádro, v závěru tréninku zbyl čas i na zábavu. Hlavně hlouček nejzkušenějších hráčů si nožičky v kruhu náležitě užíval.

„Ty vole, co děláš,“ obořil se s úsměvem Tomáš Rada na Luboše Kaloudu. Kdo totiž pokazil, dostal od spoluhráčů co proto. Nejprve musel trestaný do polohy na pejska a zbytek party se mu zezadu míčem trefoval do hýžďových svalů, později přišly na řadu i facky. Při první „disciplíně“ si zmiňovaného Tomáše Radu vychutnal jiný matador Veliče Šumulikoski, který parťáka ze dvou kroků napálil o poznání ostřeji než ostatní.

To bylo poslední, co ve čtvrtek na hřišti fotbalisté Slovácka prožili. Odpoledne totiž dostali po náročném programu zasloužené volno, které využili k návštěvě Antalye či odpočinku.