„Testy nám ukážou, v jakém stavu se nám hráči vrátili do tréninkového procesu po zimní pauze. Nicméně nečekám, že by ve fyzické připravenosti, vytrvalosti nebo u tělesného složení měly být nějaké výrazné odchylky,“ uvedl na klubovém webu trenér Slovácka Michal Kordula.

Devětatřicetiletý kouč před nástupem na dovolenou každému z hráčů rozdal individuální tréninkový plán, který Kordulovi svěřenci museli i přes vánoční svátky splnit.

„Testy nám přiblíží, jak si hráči při plnění plánu vedli a na základě výsledků můžeme reagovat i v tréninkovém procesu,“ přibližuje Kordula.

V první skupině nechyběl ani útočník Tomáš Zajíc. Nejlepší střelec Slovácka v letošním ročníku HET ligy nemá s kondicí problémy, což ukázaly i lékařské přístroje.

„Testy sice máme za sebou, ale výsledky ještě nemáme k dispozici. Abych pravdu řekl, tak na testy se nikdy netěším. Tréninkový plán jsem ale splnil do puntíku. Myslím tedy, že jsem připraveny dobře,“ uvedl Zajíc.

Zatímco dříve se rodák ze Suchovských mlýnů individuálně připravoval také na Javořině, tentokrát dal přednost jiným kopcům.

„Byl jsem v Orlických horách a potom ještě v Krkonoších,“ prozrazuje.

Testy společně s ligovým týmem absolvoval i gólman juniorky Matouš Trmal a talentovaný dorostenec Michal Kohút.

„Vidíme v něm budoucnost,“ říká Kordula.

Připraveni jsou pak rovněž hráči, kteří se vracejí po zranění. Druhá část mužstva zátěžové testy absolvuje dnes. 

Na snímku vlevo Tomáš Břečka. Ilustrační foto.
Uzdravený stoper Břečka o svátcích běhal s radostí. Kapra si ale dal
Tomáš Rada.
Slovácko odletí do Turecka bez Rady. Druhý stoper Břečka už trénuje