Souboj o postup do čtvrtfinále začíná na Městském fotbalovém stadionu v Uherském Hradišti ve středu 29. října v 17 hodin.

„Velice rádi bychom v pohárové soutěži šli dál. Byla by to příjemná náplast na naše špatné výsledky v ligové soutěži,“ říká trenér Slovácka Ladislav Jurkemik, který věří, že jeho svěřenci předvedou výkon podobný tomu proti Brnu, který trenér Jihomoravanů Petr Uličný označil za vynikající.

Jurkemik se nebojí, že by s menší atraktivitou soupeře šel výkon jeho mužstva dolů. „Image a historie Brna je sice někde jinde než u Kladna, jenže pořád se jedná o prvoligového soupeře, takže o menší motivaci nemůže být řeč,“ je přesvědčený hradišťský trenér. V případě postupu by navíc existovala velká šance, že by Slovácko na jaře přivítalo pořádně atraktivního soupeře. Mohla by přijet třeba Slavia či Sparta. „A to by byla parádní odměna pro naše výborné fanoušky,“ dodává Jurkemik.

Ještě předtím ale musí ze soutěže vymést ven Kladno, což nebude snadná práce. „Nám spíš vyhovuje, když protivník chce hrát fotbal, třeba jako Brno. Zápas s Kladnem ale asi bude mnohem bojovnější. Jestli chceme uspět, musíme přidat v nasazení,“ říká slovenský kouč Slovácka, který se zřejmě bude muset obejít bez dvou hráčů základní sestavy. Kubáň bude stát kvůli čtyřem žlutým kartám a Randa je nemocný. „Už v Karviné nastoupil s teplotou a hned po zápase zase lehnul. V pondělí netrénoval, nad jeho startem visí velký otazník,“ netěší Jurkemika, který na Randu hodně spoléhá.

Hradišťský kouč nezapomněl, co ve finále rozhodlo už několikrát zmiňovanou bitvu s Brnem. Bezbrankový zápas totiž dospěl až do penaltového rozstřelu, ve kterém měli pevnější nervy a přesnější mušku jeho svěřenci. A není vyloučeno, že stejně dramatické vyvrcholení bude mít i středeční duel. „Proto si nějakou tu penaltu určitě kopneme,“ nechce Jurkemik nic podcenit.

Předpokládaná sestava Slovácka: Filipko – Němčický, Šimáček, Formánek, Lysoněk – Čtvrtníček, Stýskala, Perůtka, Berger, Gonda – Chmelíček.