Naopak béčko Zlína v odvetách prohrálo už potřetí o gól a na čtrnácté příčce se drží jen díky zaváhání svých konkurentů.

Hanáckou Slavii nasměroval k výhře dvěma góly Janča. „Byl to pro nás velmi důležitý zápas, vzhledem k tomu, že jsme dva předchozí duely prohráli a týmy z dolních pater se k nám začaly přibližovat,“ oddechl si kroměřížský kouč Alois Skácel, jehož svěřenci šli do kabin s jednogólovým vedením.

Ve druhém poločase se Lipová snažila o vyrovnání, získala v poslední čtvrthodině územní převahu, ale hostující defenziva tentokrát pracovala bezchybně. Když už se domácí přece jen prosadili, zachránilo Kroměříž břevno nebo spolehlivý brankář Drápela. „Domácí vysunuli stopera a byli hodně nebezpeční. Drápela zlikvidoval jasnou šanci a výrazně nás podržel. Kluci podali týmový výkon a šli cílevědomě za úspěchem,“ pochvaloval si Skácel.

Tři utkání, sedm bodů. Výtečná je bilance juniorky 1. FC Slovácko v jarní části MSFL. Spokojenost navíc podtrhuje fakt, že ve všech utkáních Palinkovi hoši nenarazili na žádné nazdárky, ale na silné soupeře. Naposledy si poradili s Karvinou, která z prvních dvou jarních zápasů měla plný počet bodů a impozantní skóre 7:1.

„Naše vítězství mohlo být daleko výraznější, neproměňujeme ale šance,“ konstatoval trenér Slovácka Jan Palinek. „Dnes jsme si jich opět vytvořili šest, sedm, trefili jsme tyčku, břevno, hosté něco vykopli z brankové čáry.“ O výhře jeho družiny tak rozhodl střídající mladíček Pyclík, který po pěti minutách pobytu na hřišti překonal do té doby neprůstřelného Kučeru.

Palinkovu výběru opět výrazně pomohli i fluktuanti z druholigového mužstva. „Je to jen o jejich přístupu, se kterým jsem zatím spokojený. Vedle nich se pak vytahují i moji mladí, například Lukáš Čtvrtníček s Perůtkou podali výborné výkony,“ dodal na závěr.

S pěti hráči širšího kádru áčka nastoupila v Zábřehu i juniorka Zlína, k prvním jarním bodům jí to však nestačilo. Mladíci Tescomy přitom začali nadějně a po trefě severoirského krajánka McQuilkina chvíli vedli. Jenže poté domácí zagresivnili hru a ještě do přestávky skóre otočili. „Soupeř hrál na hranici a leckdy i za hranicí tvrdosti, což jim rozhodčí toleroval. V normálním zápase by minimálně dva hráči viděli červenou kartu,“ mínil zlínský kouč Jiří Chytrý.
I přesto byl z výsledku hodně zklamaný. „V takové sestavě jsme měli alespoň remizovat,“ věděl Chytrý, jehož družina zůstala čtrnáctá.

Jak nastoupili

Kroměříž: Drápela - Klimek, Šilinger, Stašek, Kovařík - Tubonemi, Valášek, Mazouch, Hrbáček (89. Kutňák) - Foltán (83. Verchola), Janča. Trenér: Alois Skácel.

Slovácko B: Marek - O. Čtvrtníček, Spazier, Bělaška, L. Čtvrtníček - Rohovský (67. Pyclík), Perůtka, Görner, Eismann (82. Šilinger) - Šturma, Ondřejka (87. Pacl). Trenér: Jan Palinek.

Zlín B: Kořínek - Dujka, Gavlák, Malý, Čelůstka - Otruba, McQuilkin, Zúbek, Šrom (66. Říhák) - Baranyai, Bačík (46. Poznar). Trenér: Jiří Chytrý.

Libor Kopčil, Michal Sladký