Fotbalové Slovácko tak má svou ligovou premiéru za sebou. Nutno dodat, že neúspěšnou. Ale byla opravdu neúspěšná? Slovácko sice proti Plzni padlo, ale není potřeba věšet hlavu. V Uherském Hradišti se totiž v sobotním večeru hrál znovu po několika měsících skvělý fotbal. S nešťastným koncem pro domácí, srdce fotbalového fanouška přesto muselo plesat.

Pět krásných gólů, skvělá kulisa a drama do poslední minuty. Když k tomu připočteme hlavní hvězdu večera baviče Petra Švancaru, který dal dva góly, tak divák i přes prohru nemohl na fotbal nadávat.

„Já jsem spokojený, byla to paráda,“ řekl k zápasu například Petr Říha, který přijel ze Zlína. Pokud se podobné podívané, nejlépe samozřejmě s vítězným koncem pro domácí, dočká početné publikum i v dalších zápasech, tak prostě nemůže své miláčky opustit.

Začátek nové sezony si nemohl nechat ujít ani majitel klubu Zdeněk Zemek. V hledišti se ale objevil až tři minuty po začátku zápasu. Od někoho v hledišti si vyzvedl tenisovou raketu a pozorně sledoval bitvu na zeleném trávníku. To ředitel společnosti Vladimír Krejčí už dobrou půlhodinu před premiérou pozoroval rozcvičování domácích borců z prostorů VIP tribuny.

Na zápase nechyběla ani bývalá šéfka fotbalového Slovácka Marcela Mrázková. Jak bylo jejím zvykem ve druhé lize, i při prvoligové premiéře téměř celý zápas stála u vchodu do VIP prostor oblečená do bílého dresu Slovácka. „Slovácký dres je krásný,“ usmívala se. „Jen se mužstvo musí víc sehrát,“ přidala svůj pohled Marcela Mrázková.

Premiéru na svých místech měli také fanoušci, kteří si zakoupili permanentky na klubová sedadla za 3000 korun. Během zápasu dostali přímo na svá místa program, malé občerstvení a pivo. „Já jsem si to kupoval hlavně kvůli tomu, abych měl výborné místo, a to občerstvení je něco navíc. Ale snad nám přinesou ještě jedno pivo i v druhé půlce,“ přál si o poločase Václav Kovařík z Jalubí.

Stanislav Dufka