„Počítám s tím, že to bude skutečně delší angažmá. Zatím je to hostování na půl roku, ale je tam tříletá opce. Nikdy člověk nemůže říkat nic dopředu, ale rád bych tady vydržel skutečně déle,“ přeje si 26letý hrotový útočník.

O vašem příchodu se spekulovalo vlastně celou letní přípravu. Proč k němu došlo až začátkem týdne?
Můj příchod byl komplikovaný, několikrát už byl na spadnutí. Už jsem tady mohl být čtrnáct dní a netrávit čas pouze trénováním v Liberci. Snad se nyní do herní pohody dostanu co nejdříve.

Co váš příchod před startem ligy zkomplikovalo? Údajně jste už byl na cestě do Uherského Hradiště.
Skutečně. Už jsem odbočoval za Brnem na Slavkov a volali mně z Liberce, ať se vrátím, protože pustili Jirouše, a že mě proto neuvolní.

Co nakonec o vaší změně dresů rozhodlo?
Byla za tím moje iniciativa. Protože v Liberci se to pro mě neubíralo dobrým směrem, změnu jsem si vyžádal a tlačil na vedení. Dostával jsem tam málo příležitostí. Já chtěl hrát tam, kde o mě budou mít zájem. Trenér Mazura mně volal už dříve, cítil jsem od něj velký zájem. Navíc divácký zájem je zde velký, mám to i blíže domů - do Ostravy.

Viděl jste Slovácko v nějakém duelu?
Ano, v posledních dvou. V Jablonci a doma s Olomoucí.

Kromě Liberce jste prošel výhradně po moravských klubech. Můžete přiblížit váš fotbalový životopis?
Pocházím z Ostravy, kde jsem začínal s fotbalem ve Vítkovicích. Pak přišla hostování ve Zlíně, Ratíškovicích. Pak jsem šel do Fulneku a odtud do Liberce, kde jsem poprvé nakoukl do první ligy. Za něj jsem odehrál 35 zápasů a zaznamenal 5 branek. Kromě půlroku na podzim minulý rok, kdy to vypadalo celkem slušně, jsem ale nedostal moc šancí prosadit se.

Přicházíte jako útočník do klubu, jehož ofenzivní řadě se daří. Cítíte zde velkou konkurenci?
Pokládal jsem si otázku, jestli se nemám zase otočit a jet zpátky, protože tady to v útoku šlape víc než v Liberci. Konkurence je ale všude, hraje se spousta zápasů a já věřím, že svoje kvality tady ukážu a na hřiště se dostanu.

Díky vaší výšce bude Slovácko moci používat i herní variantu nakopávaných míčů.
Samozřejmě je pro mě výška výhodou. Takový typ jsem tady asi jediný. Jsem útočník, který má dávat góly, tak se v šestnáctce asi budu cítit nejlépe. Taky nerad bráním, jako každý útočník, ale umím hrát i nohama a nejen do toho jen třískat hlavou.

V příštím kole zajíždí Slovácko do Brna. Myslíte, že nastoupíte?
Jsem tady druhý den a upřímně s tím moc nepočítám, že bych hned dostal šanci v základu. Vítězná sestava se nemění a navíc hrála dobře. Doufám, že nastoupím třeba v průběhu utkání a pak v domácím duelu s Bohemkou bych už hrát chtěl. Musí se to ale vyvíjet i pro mě dobře.

Jaké mohou být podle vás ambice slováckého klubu?
Myslím, že střed tabulky by Slovácku slušel. Trápit soupeře z vrchu tabulky a hlídat si ty ze spodku tabulky. Doma je porážet a venku jim také brát body. Zadarmo nedát nic ani Spartě a Slávii.

(drk)