Hned na úvod Broďané deklasovali Zborovice 7:1 a zdálo se, že jim nic nebude stát v naplnění vysokých cílů vedení klubu. Jenže rozjetá mašina se záhy zasekla a po pěti kolech měl ČSK na svém kontě pouhé čtyři body. „Nehráli jsme sice špatně, jenže jsme neproměňovali šance. Start se nám rozhodně nepovedl podle očekávání,“ vzpomíná trenér Zdeněk Šebesta (na menším snímku), nad kterým se v tu chvíli vznášel Damoklův meč. „Že bych měl být vyhozen, o tom jsem neslyšel. Absolvovali jsme ale několik konstruktivních debat.“

Vedení se ovšem oproti zvyklostem neunáhlilo a dalo mladému kouči důvěru. A ten ji splatil měrou vrchovatou. Mužstvo se nastartovalo ke skvělé sérii vítězství, která se zastavila až na čísle 7. V dalším utkání navíc remizovalo a pak ještě jednou vyhrálo. Celkem devět zápasů bez porážky katapultovalo Uherský Brod ke špici tabulky. „Kde nastal ten obrat? Myslím, že jsme potřebovali trochu času na sehrání,“ přemítá Zdeněk Šebesta. „Do mužstva totiž přišlo sedm nových tváří a chvíli trvalo, než jsme jim našli ten pravý post.“

Pak všechno jelo jako na drátkách, mužstvo kolem zkušeného gólmana Miroslava Ondrůška šlapalo jako švýcarské hodinky. „Euforie, která během té vítězné série v klubu, v kabině i u lidí, kteří se v Brodě pohybují kolem fotbalu, nastala, to bylo něco neuvěřitelného. Přesně kvůli takovým chvílím se člověk fotbal dělá,“ rozplývá se jedenatřicetiletý kouč, který se ještě pozastavil u gólmana Ondrůška. „To je bezesporu klíčová postava mužstva. V kabině i na trénincích dokáže udělat výbornou atmosféru. Kluci jej berou, vědí, že má něco za sebou. Na hřišti dokáže perfektně řídit obranu a navíc dává i góly,“ upozorňuje Šebesta na důležitý a zajímavý fakt. Miroslav Ondrůšek má totiž na starosti exekuci pokutových kopů - na podzim jich proměnil všech pět!

Vedle zkušeného gólmana si ale uherskobrodský trenér pochvaluje celý mančaft. „Musím říct, že přístup k tréninkům je u nás naprosto super, což se potom odráží i na samotné hře. Díky velké účasti máme zažité automatismy, což u dalších týmů není obvyklé,“ těší Zdeňka Šebestu, který ovšem na závěr sezony musel spolknout jednu hořkou pilulku.

Jeho svěřenci totiž po devítizápasové sérii bez porážky nečekaně padli v okresním derby na půdě Ostrožské Nové Vsi. „To bylo velké rozčarování. Opět jsme nedali nějaké šance a ve druhé půli inkasovali ze standardky. Ta ztráta nás hodně mrzí, místo tří bodů teď na prvního ztrácíme šest,“ uzavírá Šebesta, kterého ale víra v postup ani tak neopouští. „Určitě se o něj popereme,“ vzkazuje soupeřům.