Svou vítěznou branku na 2:1 vsítil záložník Pavel Šultes ve třetí minutě nastavení - 15 vteřin před hvizdem! Neskrývaná radost, úleva a obrovský kámen spadly ze srdcí celé lavičky.

DUKLA - SLOVÁCKO 1:2 (0:1)

„Odehráli jsme daleko kvalitnější utkání v minulých kolech, kde jsme však výsledkově selhali. Tentokrát se k nám ale přiklonilo potřebné štěstíčko. Jsem opravdu rád, že se nám to podařilo,“ usmíval se viditelně spokojený Leoš Kalvoda, trenér 1. FC Slovácko. „Snad jsme se tím nastartovali a už budeme ubírat jiným - správným směrem, hlavně doma,“ zadoufal padesátiletý kouč adepta na postup.

Kalvoda si výhrou na půdě sestupem ohrožené Dukly navíc vydobyl další setrvání na lavičce. Případná prohra by ho s největší pravděpodobností stála krk.

„Takový je sport. Odvolání by samozřejmě mohlo přijít. Pořád ale tady jsem a kluci bojovností ukázali, že se o postup porveme,“ bere střízlivě situaci v klubu.

Slovácko se ujalo vedení už po 150 vteřinách zápasu. Matůš skákavou střelou poslal hosty do vedení. „Tak rychlý gól jsem ještě nedal,“ culil se střelec.

Po hodině hry však Dukla srovnala hlavičkou Hanuse. Šultes však vydřel výhru. Slovácko tak po 24 odehraných kolech stále může myslet na postup.
„Je to ještě otevřené. V sobotu k nám přijede Hradec, což považuji za zápas jara. Bude to mít příchuť boje o postup. Navíc dorazí na Slovácku oblíbený trenér Malura,“ uvědomuje si Kalvoda. Zatímco Slovácko míří za postupem, sobotní sok Dukla se přibližuje nebezpečně k hranici zapomnění.

„Pro mě je to velice složité… Hledám slova. Všechno je to proti nám. Nejen fotbal. Jednou se to omluvit dá, ale vícekrát ne. Ať si to každý vysvětlí podle sebe. Nemůžu se k tomu vyjadřovat. V českém fotbale je totiž zakázáno kohokoli kritizovat, což je v demokratické společnosti unikum. My můžeme jenom koučovat. Ale jak, když kabina výkony ostatních nejmenovaných trpí?“ hněval se na rozhodčího Karla Hrubeše Günter Bittengel, trenér Dukly.

Branky: 64. Hanus - 3. Matůš, 93. Šultes. Rozhodčí: Hrubeš - Čecháček, Lakomý. ŽK: Hubka, Rychlík, Svatonský, Mikula - Matůš. Diváci: 410.

Dukla: Miščík 3 - Mikula 3, Kuděla 2, Hubka 2, Rychlík 4 – Michal 3, Ludačka 2, Adam 4 (60 Kulvajt), Hanus 2 (84. Kunc) – Nečas 3 (70. Malý), Svatonský 3. Trenér: Bittengel: Slovácko: Bolek 3 - Němčický 2, Šimáček 3, Ineman 2, Lysoněk 2 - Šultes 3, Görner 3, Fischer 3, Gonda 3 - Činčala 4 (66. Racko), Matůš 2 (87. Eismann). Trenér: Kalvoda.

Další výsledky: Jihlava - Hlučín 0:0, Třinec - Čáslav 3:1 (47. Hupka, 53. Veselý, 56. Doubek - 62.Sedláček), Krč - Bohemians Praha 1:2 (73. Nešpor - 49. Ibe, 51. Jandzik), HFK Olomouc - Sokolov 1:1 (53. Korčián - 47. Mlika), Opava - Fulnek 2:0 (59. Halaška, 63. Kozák), Ústí ­ Vítkovice 0:1 (50. Pulkert), Hr. Králové ­ Příbram. 1:2 (84. Pilař – 73. Jales, 93. De Oliveira).