V aktuální zimní přípravě má za sebou ještě pořád 17letý forvard tři zápasy. V tom poslední proti trnavskému Spartaku dokonce vstřelil svoji první branku v dresu ligového mančaftu.

Dostal jste Slovácko do vedení. Byla to složitá situace?

Bylo to po presingu na gólmana. Nakonec se to vyplatilo, špatně rozehrál a míč se dostal k Davidu Machalíkovi, který mně parádně přihrál. Byl jsem sám před gólmanem. Byla to jedna z těch lehčích situací, ale i takové příležitosti se někdy nedávají.

Nastoupil jste na hrotu útoku. Je to váš post?

Ještě v žácích jsem hrával ve středu zálohy, ale od nějakých čtrnácti let už hraji útočníka.

Jaký je váš střelecký rekord za sezonu?

To bylo právě ještě ve čtrnácti v Třinci, dal jsem za sezonu 48 branek. Nebyla to celostátní liga, byla to soutěž jenom pro Moravu.

Nejste tedy odchovanec Slovácka?

S fotbalem jsem začínal ve Smilovicích, to je vesnice asi sedm kilometrů od Třince. Byl jsem ještě v Baníku Ostrava. Do Slovácka jsem přišel v patnácti letech.

Jak náročná je příprava s ligovým týmem?

Ze začátku byl první týden volnější. V Olomouci jsme měli fyzické testy, myslím, že jsem na nich obstál docela slušně. Pak následovaly dvoufázové tréninky. Je to o dost těžší jako v dorostu, hlavně kondičně.

Jaký je váš cíl do jarní části sezony?

Určitě se udržet v kádru áčka, přesvědčit o svých kvalitách trenéry. Chtěl bych se dostávat čím dál častěji do mužského fotbalu. Můj hlavní cíl je hrát první ligu.

Budete hodně zklamaný, pokud to na jaře nevyjde?

To určitě ne. Budu na sobě dál makat a snažit se během sezony přesvědčit trenéry, že na ligový kádr mám.

Čtěte také: Slovácko ztratilo výhru. Hráli jsme jak stará garda, zlobil se trenér