„Jsem zvědavý, jak se ve Slovácku prosadí," nechal se slyšet před jarní částí sezony bývalý trenérský bard Petr Uličný, který ofenzivního záložníka vedl v Olomouci. A zvědaví byli také fanoušci. První dojmy? Po zápase s Jabloncem mohli být s výkonem ofenzivního záložníka spokojení.

„Potvrdil, že je rychlostním typem, bojoval, hrál s chutí. Kluci si zasloužili vyhrát, Jablonec nic nepředvedl. Skoupí půl republiky a hraje profesorský fotbal," všiml si Igor Dostál z Hluku.

Muž s devítkou na zádech vyběhl na hřiště jako poslední. Na první pohled upoutal dresem s krátkým rukávem a jako jediný z mančaftu se rozhodl pro rukavice. „Možná to vypadalo blbě, ale nesnáším pod dresem žádné triko, tak jsem si chtěl alespoň chránit ruce," vysvětloval.

Od první minuty bylo vidět, že Navrátil byl na zápas hodně natěšený. V novém prostředí se chtěl uvést v nejlepším světle.

ČTĚTE TAKÉ Slovácko podalo protest, rozhodčí prý dvakrát hrubě chyboval

„Jasně, těšil jsem se. V novém působišti to byla nová motivace. Začátek byl trošku kostrbatý. Nebylo to úplně optimální, ale myslím, že postupně jsem se do zápasu dostal," hodnotil první zápas v dresu Slovácka.

Rozhodně byl vidět a všiml si toho také fanouškovský kotel, který už po čtvrt hodině hry skandoval jeho jméno.

„Vnímal jsem to. Bylo to příjemné, musím se jim odvděčit slušnými výkony, aby to bylo častější," povídá Navrátil, kterému k úplné spokojenosti scházela jedna branka v síti Jablonce.

„Mrzí mě, že jsme nedali gól. Šancí tam bylo hodně, podle vývoje zápasu jsme byli lepším týmem."

ČTĚTE TAKÉ Kouč Levý: Kdybych řekl, co si myslím, tak jsem dotrénoval

Dvě minuty po změně stran se mohl Navrátil radovat z první branky v dresu Slovácka, ale jeho střelu, která mířila pod břevno, vytáhl gólman Hrubý na roh.

„Byl to spíš takový střílený centr, jablonecký gólman to asi nečekal. Je to škoda, takové zápasy bychom měli v domácím prostředí zvládat," okomentoval svoji příležitost Jan Navrátil, kterého střídal šest minut před koncem Matěj Biolek.

„Měl jsem toho dost. V Turecku jsem byl trochu nemocný, scházely síly," objasnil na závěr.

ČTĚTE TAKÉ

Navrátil: První gól je zásluha maséra. Dal jsem ho zmraženou nohou

Zápasy na přírodní trávě budou o něčem jiném, říká posila Slovácka Navrátil