„My teď dostaneme gól úplně ze všeho. Plzeň v první půlce snad neměla ani šanci a my dostaneme dvě branky. Stejné to bylo doma se Slavií, to nás prostě sráží,“ ví gólman Slovácka.

Před týdnem si svěřenci Michala Korduly odvezli z Plzně postup v poháru. Proč se jim v ligovém zápase nepodařilo k výsledku alespoň přiblížit?

„Každý zápas je jiný. To byla úplně jiná Plzeň, ale kvalitu mají všichni jejich hráči. Jestli k tomu pohárovému zápasu přistoupili jinak, tak to nechci a nebudu hodnotit. U nás si hráli, to, co chtěli. Těžko se ten zápas hodnotí,“ povídá Heča, kterému se podařila lapit Viktorce penaltu. „Chytil jsem ji po dlouhé době, ale on (Řezník) to do sítě dotlačil snad břichem.

Slovácko - Plzeň (Slovácko v bílém)
Vlastimil Daníček: Kvalita Plzně se ukázala

Obránce plzeňské Viktorky přiznal, že svůj sedmý ligový gól dal hodně kuriózním způsobem.

„Gólman balon dobře vyrazil, nemohl jsem na míč ani nohou ani hlavou. Ztlumil jsem ho na prsa a pak jsem balon doklepl hlavou. Nejsem nějaký extra střelec. Jsem rád, že jsem dal branku a pomohl týmu. Byl jsem ve správný čas na správném místě,“ věděl Radim Řezník.

Plzeň dál kraluje lize, ani ve čtrnáctém zápase neztratila ani bod, ale hráče ligového lídra podobné informace příliš nevzrušují.

„Nesleduji statistiky, ale určitě je to příjemné. Na druhou stranu zůstáváme pokorní. Máme vnitřní sílu, super kádr, pomůžou i kluci ze střídačky. To všechno dělá náš mančaft,“ mluví o síly ligového suveréna Řezník.

Slovácko - Plzeň (Slovácko v bílém)
Plzeň deklasovala Slovácko. Byli v našem vápně jako doma – řekl Kordula

Do konce podzimu schází dva zápasy. V příštím kole čeká na svěřence trenéra Korduly derby ve Zlíně a v jarní předehrávce podobně namočená Jihlava. Odhodlání hráčům Slovácka na závěr podzimu neschází.

„Ve hře je šest bodů, určitě se o ně ještě popereme. Hrajeme docela dobře, bohužel jenom po šestnáctku. Na tréninku šlapeme a v zápasech to nejde. Nevím, čím to je, schází nám i to štěstí,“ postěžoval si na závěr Milan Heča.