„Jsme spokojený s tím, jak kluci k závěru sezony přistupují. V posledních zápasech hrajeme opravdu bojovně, disciplinovaně a takticky dobře. Vzadu neděláme chyby, naopak ty soupeřovy trestáme,“ říká kouč Hulína Jindřich Lehkoživ.

Zatímco Spartaku náročný program vyloženě sedl, Broďané se s nabitým kalendářem až tak dobře nevypořádali a po třech zápasech bez výhry stále nemají jitou záchranu MSFL. „Soupeř byl na utkání lépe připravený. My jsme toho měli po těžkých utkáních docela dost. Únava z náročného programu se na našem výkonu podepsala,“ myslí si kouč Uherského Brodu Martin Onda.

Úvod zápasu byl oboustranně vyrovnaný, hostům pomohla chyba brankáře Nemravy. Vysoký gólman po dlouhém nákopu soupeře za obranu špatně vyběhl a dorážející Malenovský neměl problém uklidit balon do sítě. „Byla to obrovská chyba,“ říká Onda.

Jinak se ve zbytku první půle nic mimořádného nestalo. „Byli jsme aktivnější, herně fotbalovější, ale žádnou akci nedotáhli,“ mrzí Lehkoživa.

Broďané znovu hrozili hlavně po standardních situacích a dlouhých nákopech. „Mají to dobře nacvičené. Některé situace mohly skončit i gólem,“ míní kouč Spartaku.

Domácí i za nepříznivého stavu věřili, že mají sílu na to, aby zápas zvládli a výsledek otočili. „Ve druhé půli jsme se zlepšili. Začali jsme hrát lépe dopředu,“ říká Onda.

Klíčová chvíle přišla v 54. minutě, kdy sudí Dorušák po faulu na Dolinu nařídil proti hostům pokutový kop. Míč si na bílý puntík postavil mladík Mančík. Jeho nepříliš umístěný pokus gólman Dostál tygřím skokem bravurně vyrazil. „Pokud bychom srovnali, zápas by byl jiný,“ je přesvědčený Onda. Hulínští si pořádně oddechli. „Byl to klíčový okamžik druhé půle,“ souhlasí Lehkoživ.

Domácí i tak mohli skóre srovnat, ale kapitán Marek David ani jeho bratr Richard slibné příležitosti neproměnili. Na druhé straně hlavičkoval Šrom.

Hosté nakonec byli v zakončení přesnější. Na 2:0 v 80. minutě po parádním průniku zvýšil Ondřejka. Broďané to však nezabalili a duel ještě na konci utkání zamotali. Propadnutý míč za hostující obranu uklidil do sítě Richard David.

Spartak už si ale výhru vzít nenechal. Triumf Hulína v nastaveném čase završil střídající Rožek. Závěr jsme si zase zbytečně zkomplikovali, ale jsem moc rád, že si domů odvážíme tři body,“ jásá Lehkoživ.

Jeho tým po třech výhrách za sebou poskočil v tabulce MSFL na sedmé místo. Uherský Brod je po další domácí ztrátě jedenáctý.

Fortuna MSFL, 25. kolo -

ČSK Uherský Brod – SK Spartak Hulín 1:3 (0:1)

Branky: 86. Richard David – 16. Martin Malenovský, 80. Václav Ondřejka, 90.+3. Viktor Rožek
Rozhodčí: Dorušák – Vostřejž, Slováček (Káňa)
Žluté karty: R. David, Mančík, Dolina – Dostál, Josl, Hradil, Ondřejka
Diváci: 149
Uherský Brod: Nemrava – Pavelka, Vrága, M. David - Dolina, R. David, Sklenář, Šálek, Mančík – Hruboš (68. Žůrek), Michalec (76. Jaroněk).
Hulín: Dostál – Mi. Vyskočil, Josl, Zlámal, Oulehla – Ma. Vyskočil (88. Pospíšil), Dvořáček, Šrom, Malenovský (78. Minář), Hradil (84. Rožek) – Ondřejka.