Domácí plejeři brali první místo naprosto zaslouženě.

V turnaji, který se hrál systémem každý s každým na 2 x 20 minut neztratili ani bod a ve třech zápasech vstřelili deset branek.

Pohár za druhé místo putoval do hlavního města. Pravidelný účastník turnaje pražský Ekis se sklonil jenom před domácím týmem.

Pomyslnou bronzovou medaili brali borci od štěrkopískových jezer z Ostrožské Nové Vsi. Loňský vítěz turnaje přijel jenom v osmi lidech.

„Museli jsme posílit o kluky z Horního Němčí, někteří naši hráči vypomáhají áčku na zápase v Uherském Ostrohu," vysvětloval defenzivní štít Novovešťanů Milan Hruška.

Na posledním místě skončili bez výhry bývalí hráči Horního Němčí.

Důstojný ráz celého klání dal i starosta Dolního Němčí František Hajdúch, který předal cenu vítěznému týmu.

„Turnaj je hlavně vzpomínka na našeho bývalého hráče, funkcionáře a vynikajícího člověka Josefa Přikryla. To je ta podstata celého setkání. Je to také o tom, že Josef byl velký fanda fotbalu, jsem rád, že se chlapi každoročně scházejí, aby uctili jeho památku," řekl při vyhlašování výsledků starosta obce.

Hlavní organizátor, hlasatel, šéf domácích fotbalistů a duše celého turnaje Jan Bobčík mohl být s organizací a průběhem spokojený.

„Naprostá spokojenost. My domácí jsme sice tento turnaj dlouhých pět let nevyhráli, ale vůbec nás to nemrzelo. Naší hlavní výhrou je spokojenost ostatních účastníků. Vítězství na turnaji není až tak důležité, důležitější je, že se udržují přátelské vztahy mezi kolektivy," prohlásil hlavní organizátor celého klání.

V zápasové pauze byly předány plakety domácím funkcionářům Antonínu Kolískovi a Miroslavu Tinkovi za významný a výjimečný přínos sportu.

Zrcadlo výsledků:

TJ Dolní Němčí – Sokol Horní Němčí 3:2, FK Ostrožská Nová Ves 3:1, Ekis Praha 4:2. Ekis Praha – Sokol Horní Němčí 1:0, FK Ostrožská Nová Ves 2:1. FK Ostrožská Nová Ves – Sokol Horní Němčí 2:1.

Celkové pořadí:

1. TJ Dolní Němčí. 2. Ekis Praha. 3. FK Ostrožská Nová Ves. 4. Sokol Horní Němčí 3:2.

Autor: Stanislav Dufka