Téměř dvoumetrový útočník odehrál první zápas v základní sestavě Slovácka. Na hrotu útoku nahradil zraněného kanonýra Libora Doška

„Trenér se rozhodl až těsně před zápasem," svěřil se téměř dvoumetrový útočník Slovácka.

„Je to rychlý hráč, typologicky jako Došek a má svoji kvalitu. Po jeho hlavičce bylo Slovácko blízko gólu," okomentoval jeho zařazení do sestavy trenér Sparty Vítězslav Lavička.

Měl jste čas mířit nebo jste hlavičkoval naslepo?

Měl jsem docela dost času. Chtělo to lepší zakončení, líp trefit balon. Škoda, bylo to tak metřík vedle, chyběl kousíček. Kdybych proměnil, tak si myslím, že by se zápas vyvíjel úplně jinak. Spoléhali jsme se na centry z boku, které sice přicházely, ale nebyly až tak přesné. Víc balonů šlo na zadní tyč. Nějaké další šance na zakončení už nebyly.

Byla Sparta hratelná?

Myslím, že jsme odehráli docela slušný zápas. Snažili jsme se hrát fotbal, i když víme, že Sparta má výborné držení míče. Škoda zbytečných branek, které jsme si de facto dali sami.

Trenér vás zařadil do sestavy na poslední chvíli. Zaskočilo vás to?

Tři týdny jsem kvůli zranění pořádně netrénoval. Po fyzické stránce jsem se úplně na sto procent necítil. Od čtvrtka jsem tušil, že bych mohl hrát, protože Libor odcházel dřív z tréninků. Že ale budu v základu, jsem se dozvěděl v kabině těsně před zápasem.

Sparta hodně presovala, byl to pro vás po fyzické stránce těžký zápas?

Velice těžký. Sparta dobře držela míč, výborně kombinovala, byl jsem na hrotu sám, oběhával jsem stopery. Po fyzické stránce strašně náročné utkání.

V brance Sparty byl náhradník Štěch, byla to nějaká výhoda?

Na to jsem nehleděl, šel jsem do zápasu s tím, že chci dát branku.

Odehrál jste první zápas v základní sestavě, navíc proti Spartě, k tomu bylo vyprodáno. Cítil jste před zápasem nervozitu?

Trošku jsem nervozitu cítil. Už jsem sice pár podobných zápasů odehrál, ale Sparta je lídr ligy, byl to těžký zápas.