1. FC Slovácko B – Hulín 4:1 (2:1)

Utkání se ovšem ani zdaleka nevyvíjelo tak jednoznačně, jak by mohl napovídat konečný výsledek. Hosté totiž hned z úvodní vážnější akce otevřeli účet zápasu. Obrana Slovácka nechala příliš prostoru Šromovi, který povedeným volejem nedal Melichárkovi šanci – 0:1.

Domácí se nečekaným úderem nenechali rozhodit a Holek mohl bleskově vyrovnat, gólman Neoral ale svůj tým podržel. Vyznamenal se i při pokusu Jiřího Valenty, který vytáhl na roh. Ve 32. minutě už však byl bez šance. Po rohovém kopu se míč dostal k Michalu Trávníkovi, který zblízka uklidil míč do sítě – 1:1.

Vyrovnávací branka spustila lavinu tutovek Slovácka. Haša po Galuškově milimetrovém centru mířil těsně vedle. Útočník modrobílých pak připravil tisíciprocentní pozici pro Valentu, tomu však střela nesedla podle představ a skončila mimo tyče. Spravit náladu si mohl zkušený záložník o minutu později po centru Trávníka, jeho hlavičce ale chyběly centimetry. Dočkal se až ve 42. minutě, kdy uklidil do sítě Galuškův přízemní centr – 2:1.

„Pro vývoj zápasu bylo důležité, že jsme do přestávky dokázali vývoj otočit. Těch neproměněných šancí bylo ale na můj vkus až moc," zlobil se Jan Palinek.

A to mohl být ještě zachmuřenější, neboť gólman Melichárek krátce před koncem první půle odvrátil na roh Šromovu gólovu střelu.

Rozhodující moment utkání přišel v 55. minutě. Unikajcího Hašu poslal k zemi Paciorek a rozhodčí Mrázek mu rovnou ukázal červenou kartu. „Byla jasná, Haša by šel sám na bránu. Proti tomu nemůže soupeř nic namítat," byl domácí lodivod přesvědčený o oprávněnosti trestu. Ten byl pro hosty navíc dvojnásobný. K přímému kopu se postavil Michal Trávník a povedeným obloučkem zvýšil náskok domácích – 3:1.

„Od té chvíle už nebylo o vítězi pochyb, šlo jen o to, jakým rozdílem utkání skončí. Bohužel jsme ale opět neproměnili spoustu šancí," pokrčil rameny Jan Palinek.

Na konečných 4:1 uzavřel hrdina zápasu Michal Trávník. A parádně. Na hranici velkého vápna si nadhodil míč a povedeným volejem ho poslal přesně k tyči.

Branky: 32., 57. a 89. Trávník, 42. Valenta – 9. Šrom. Rozhodčí: Mrázek – Z. Kneisl, L. Kneisl. ŽK: Holek – Elšík. ČK: 55. Paciorek (Hulín). Slovácko B: Melichárek – Suchý, Petrucha, Civič (65. Hlúpik), Holek, Trávník, Sadílek, Valenta, Prajza, Galuška (82. Fojtášek), Haša. Trenér: Palinek. Neoral (73. Vogl) – Paciorek, Sklenář, Laciga, Dvořáček, Šrom, Červenka, Krhut (81. Šimoňuk), Ouroda, Vyskočil, Elšík. Trenér: Lehkoživ.