Zachraňující se Příbram tak dostala novou injekci v podobě motivátora a hecíře, který mužstvo převzal necelý týden před zápasem na Slovácku.

František Straka se naposledy představil v Uherském Hradišti coby čerstvý trenér pražské Slavie v říjnu 2011. Tehdy jeho svěřenci na Slovácku excelovali a díky prvnímu poločasu vyhráli 3:1. Po necelých sedmnácti měsících se „Franz" na střídačce stadionu Miroslava Valenty objevil znovu. Před půl rokem měl na sobě světle šedý oblek, bílou košili a dlouhý černý kabát. Muž, který se obléká podle poslední módy, nezklamal ani tentokrát. Černý oblek, černá košile a jenom kabát vyměnil v mrazivém večeru za sportovní bundu s logem Příbrami na prsou.

František Straka musí na Uherské Hradiště vzpomínat jenom v dobrém. Po Slavii si všechny body odvezl i klub, který mu nabídl nové angažmá. „Asi tady bude nějaký dobrý ómen, jak se říká, který mně vane na Slovácku. Chci u vás ocenit jednu věc. To jsou vaši diváci, ta vaše hymna, tento stadion. Hradiště byla vždycky moravská bašta. Když si vzpomenu na Karla Jarolíma, jaký tady měl mančaft, se kterým hrál s poháry. To je město, které si první ligu zaslouží. Lidi jezdí fandit z celého kraje, to je něco úžasného, to by měl být příklad pro ostatní kluby. Žádné agresivita, žádné nadávky, ale sportovní povzbuzování, bičování hráčů, tak nějak by to mělo vypadat," chválil atmosféru na Slovácku kouč Příbrami František Straka a jedním dechem dodal: „Věřím, že Svaťa Habanec další zápas vyhraje. Ten tým tady máte fakt kvalitní. To musím uznat."

Diváka, který vydržel na stadionu pár minut po závěrečném hvizdu musela zaujmout ještě jedna scéna. Hráči Příbrami si po skončení zápasu vítězně plácali mezi sebou, a protože v sektoru hostujících fanoušků neměli ani jednoho příznivce, vzal oslavy vítězství do svých rukou kouč František Straka. Svolal na polovinu hřiště celý tým, který se chytil kolem ramen a sám trenér odříkával vítězný chorál, který mužstvo opakovalo. „To jsem zrežíroval já. Co jsme v kolečku křičeli? Nemusíte všechno vědět," ukončil debatu kolem oslav příbramského vítězství čerstvý lodivod mužstva.