1. FC SLOVÁCKO – JABLONEC 1:0 (1:0)

Slova domácího kouče nepadla jen tak. Slovácko má totiž se vstupy do druhé poloviny sezony velké potíže. Od svého návratu do nejvyšší soutěže v roce 2009 nezískalo v úvodních jarních zápasech ani bod! Černou sérii čtyř porážek přerušilo až teď.

Výhra je o to cennější, že triumf proti Jablonci, který byl považován za jasného favorita, je naprosto zasloužený. Zejména v první půli totiž domácí na hřišti jasně kralovali. „Chtěli jsme hrát výš, ne vzadu nějakou strkačku. To se ukázalo jako správná cesta, měli jsme tři čtyři dobré šance," pochvaloval si domácí kouč.

Gólová radost zalila hradišťský stadion už ve 4. minutě. Centr Diviše odvrátil gólman Špit pouze k volnému Petrovi, který mu prudkou ranou sebral naději na stou vychytanou nulu v lize – 1:0.

„Byla to souhra chyb. Nejprve jsme zachrápali, když jsme centrujícímu hráči nechali příliš prostoru. Plus druhá chyba – nevím, jestli tam měl Špit jít, nebo ne, ale každopádně to pak měl odrazit dál než na penaltu. A dotřetice, hráč si sám na penaltě zpracovává míč a my ho nedostoupíme," nechápal přístup svých svěřenců jablonecký kouč Roman Skuhravý

Povzbuzené Slovácko semklo soupeře do kleští a mohlo přidat další dvě branky. Doškovu hlavičku pod břevno Špit vytáhl, Diviš po povedeném signálu z rohu pálil těsně nad.

„Měl to dávat placírkou, ne nártem," zlobil se domácí lodivod. Jinak ale byl s výkonem posily spokojený, společně s Jakubem Petrem označil Jaroslava Diviše za nějlepšího hráče svého týmu.

Zaskočený Jablonec zahrozil v první půli jen jednou. Centr unikajícího Kubisty se od Kuncla odrazil nad gólmana Heču a naštěstí pro domácí skončil na břevně.

I po přestávce začali domácí zostra. Petr z přímého kopu našel přesně hlavu Libora Doška, domácí kanonýr ale zamířil těsně vedle levé tyče. Pak se aktivity přece jen chopili Jablonečtí, jejich převaha ale byla jen platonická a pozorná brana domácích je na dostřel Hečovy brány vůbec nepouštěla.

„Neměli jsme vyloženou šanci, na druhou stranu tam bylo asi šest situací, které jsme ovšem špatně vyhodnotili, chyběl nám klid," uznal Roman Skuhravý.

Domácí byli z brejků nebezpečnější. Obrovskou šanci okořenit svůj premiérový start za Slovácko brankou měl Jaroslav Diviš, Špit mu ale včasným vyběhnutím radost pokazil. V samém závěru ještě mohl navýšit náskok Slovácka Došek, místo střely ale zbytečně kličkoval a nahrával. To ho ale nakonec nemuselo mrzet, neboť se svými spoluhráči mohl slavit cenné tři body.

„Pevně doufám, že budeme mít klidnější jaro. Úplně v klidu ještě rozhodně nejsme, byl bych však rád, kdybychom nemuseli hrát zápasy na krev, kdy bychom si říkali, že musíme vyhrát," uzavřel Svatopluk Habanec

Branky: 4. Petr. Rozhodčí: Příhoda – Nádvorník, Jiřík. ŽK: Diviš, Petr. Diváci: 3945.

1. FC Slovácko: Heča – Kuncl, Košút, Rada, Šimko – Diviš (88. Ondřejka), Petr (84. Daníček), Šumulikoski, Havlík (66. Trávník), Kerbr – Došek. Trenér: S. Habanec.

Jablonec: Špit – Kysela, J. Štochl, Rossi, Vrzal – Kopic, Loučka, Kubista (73. Fantiš), Čížek (58. Třešňák), Novák (83. Pázler) – Doležal. Trenér: R. Skuhravý.