Impulzivní kouč Strání Zdeněk Šebestu porážku těžce a dlouze rozdýchával.

„Byla to čistá poprava, pod kterou se podepsali všichni tři rozhodčí i nefér soupeř. Už dlouho jsem nezažil tak tendenčně řízené utkání,“ čílil se Šebesta.

Jednačtyřicetiletého kouče nadzvedlo už vyloučení stopera Gardiana za zmaření zjevné brankové možnosti soupeře. „Červená karta byla udělena bezdůvodně,“ tvrdí Šebesta.

V tu chvíli už byl stav nerozhodný 1:1. V divokém úvodu totiž nejprve otevřel skóre domácí Musil. Na jeho vedoucí branku rychle odpověděl Fruhauf.

Další sporný okamžik přišel ve 42. minutě, kdy domácí Simandl fauloval v pokutovém území protihráče. Oboustranně nepřesný sudí Rosický sice nařídil pro hosty pokutový kop, ale oporu Břeclavi nijak nenapomínal. „Byla to další vražda,“ křičí Šebesta.

„Posuzování zákroků bylo na obě strany naprosto odlišné,“ je přesvědčený trenér Strání.

Hosté šli sice z penalty, kterou proměnil záložník Pilka do vedení, ale o těsný náskok ještě do přestávky přišli. A jak jinak než ze sporného momentu. „Na trávníku leželi dva naši zranění hráči. Soupeř ovšem balon nezakopl a z evidentního metrového ofsajdu vyrovnal na 2:2,“ popisuje Šebesta.

Jeho tým se po pauze statečně rval o důležité body, ale v deseti hostům docházely síly, což se projevilo v závěru. Břeclavští fotbalisté odpor snaživého soupeře nakonec zlomili dvěma góly. V 80. minutě se trefil Hloch, na konci střetnutí pečetil triumf MSK Lapin. Oslabení a vyšťavení hosté reagovat nedokázali. „Smekám nad výkonem hráčů. Jsem rád, že jsme to psychicky ustáli,“ uvedl Šebesta.

Porážka ho ale pořádně štve.

„Frustrace je obrovská, protože Břeclav byla jednoznačně nejslabším soupeřem a bez pomoci rozhodčích by nezvítězila,“ je přesvědčený kouč poražených. S výkonem sudích se jen tak smířit nehodlá. „Sice nám to body nevrátí, ale určitě podáme stížnost. Co si totiž někteří rozhodčí dovolí, je něco šíleného,“ zlobí se kouč Strání.

Slovácko (v bílém) vs. Dukla Praha
Duklu srazil dvěma trefami Marek Havlík



Divize D, 22. kolo 

MSK Břeclav – FC Strání 4:2 (2:2)

Branky: 2. Petr Musil, 45. Matěj Kriston, 80. Jan Hloch, 88. Stanislav Lapin - 5. Patrik Fruhauf, 43. Libor Pilka z penalty
Rozhodčí: Rosický – Soukal, Paulík (Brtníček)
Žluté karty: Fiala, Lapin, Ianosteac – Fruhauf, Copko, Palík, Pilka
Červená karta: 9. Jaroslav Gardian (Strání)
Diváci: 120
Strání: Popelka – Mimochodek, Gardian, Palík, Sedláček – Pilka, Silnica, Juma (80. Lorenc), Obichiena (64. Straňák), Fruhauf - Copko.