„Dle dostupných informací předpokládáme účast až devíti set Baníkovců. Není vyloučeno, že se na utkání objeví i několik desítek rizikových fanoušků. V průběhu utkání budou policisté veškeré dění monitorovat a v případě jakýchkoliv projevů násilí okamžitě zasáhnou," informovala o chystaných opatřeních mluvčí policie v Uherském Hradišti Milena Šabatová.

V ulicích města se tak podle jejích slov budou pohybovat stovky policistů, mezi nimiž nemají chybět dopravní policisté, kriminalisté, psovodi, členové jízdní policie či antikonfliktního týmu. V pohotovosti bude hned několik oddílů „těžkooděnců", pořádek ve městě bude hlídat pořádková jednotka ze Zlína, stejně jako speciální pořádkové jednotky z Jihomoravského a Moravskoslezského kraje. V souvislosti s divokými výpady ostravských rowdies proti veřejnosti Milena Šabatová připomněla například utkání Slovácka s Baníkem 23. dubna 2011. Tehdy policisté při zápase zajistili celkem 12 příznivců ostravského klubu, kteří se dopustili přestupků proti veřejnému pořádku a proti občanskému soužití.

Opatření přijali i městští policisté. „Nasazení budou všichni naši strážníci. V součinnosti s Policií ČR uděláme vše pro zajištění pořádku v našem městě," uvedl Vlastimil Pauřík. Ten také zároveň obyvatele upozornil na omezení a uzávěry, která budou v sobotu v bezprostředním okolí fotbalového stadionu platit, a která by lidé měli při svém pohybu ve zmíněné lokalitě respektovat.

Ani přítomnost stovek ostravských rowdies v Uherském Hradišti však mnohým nevezme dobrý pocit z blížícího se zajímavého utkání. Na sobotní zápas se doslova těší například trenér klubu 1. FC Slovácko Svatopluk Habanec. „I na trenérské lavičce jde velmi dobře rozeznat, jestli hrajeme proti některému jinému týmu, či proti Baníku Ostrava. Když se totiž do chorálů pustí tento ostravský tým, jde neuvěřitelně poznat, že na zápas dorazili opravdoví chlapi. Ta atmosféra je vždycky úžasná," popsal své zkušenosti s Baníkem Svatopluk Habanec.

Sobotní zápas nebude postrádat ani osazenstvo domácího kotle. Od návštěvy je prý neodradí ani případné chladné počasí. „Toto utkání si samozřejmě nenecháme ujít. Proti případné zimě se obrníme jako vždy, především fanděním, poskakováním a pohybem," sdělil za fanoušky slováckého klubu Miroslav Pisklák.

Duel 1. FC. Slovácka a Baníku Ostrava se uskuteční v rámci 10. kola Synot ligy. Zápas začíná v sobotu 17. října od 17 hodin na Městském fotbalovém stadionu Miroslava Valenty v Uherském Hradišti.