Domácí tak rozhodli góly ze závěru zápasu. „Soupeř už odpadl fyzicky, naše dvě branky byly vyústěním naší převahy," poznamenal kouč Slovácka, které ale žádné bujaré oslavy zisku cenného kovu nechystalo. „Snad až budeme mít na krku medaili a to by mělo být za týden po zápase na půdě Slavie. Ta také v předstihu obhájila titul a jako my má co slavit," pousmál se Vlachovský. „Protože už prakticky o nic nepůjde, věřím, že si všichni zápas maximálně užijeme a postavíme se sešívaným jako sobě rovným. Chceme je minimálně potrápit," slíbil.

Od společné přípravy si ale hráčky měsíc odpočinou až v pátek 19. června večer, po přátelském utkání v Šardicích s místním výběrem starých pánů. „Novou fázi přípravy opět odstartujeme 13. července. Žádné speciální plány přípravy jako v zimě rozdávat nebudu, holky už vědí, jak se udržet v kondici, sport jim bude v pauze sám chybět," věří Vlachovský, jenž žádné velké změny v kádru neočekává.

Naopak už se těší na doplnění kádru o jednu až tři hráčky z juniorského výběru, který vybojoval mistrovský titul! Rozhodl o něm kolo před koncem výhrou 10:1 na Slavii Praha. „Vyplácí se nám práce s mládeží s filozofií, že od nás vede cesta do kvalitních zahraničních soutěží. I proto věřím, že příští sezonu budeme opět silnější než nyní. Máme nejlepší mladé holky v republice," s úsměvem hlásí do světa trenér Slovácka.

1. Slavia 5 4 1 0 124:12 33
2. Sparta 5 2 2 1 96:14 28
3. Slovácko 5 2 1 2 43:33 21
4. Bohemians 5 0 0 5 16:58 9