„Teď to bude každým momentem těžší, je jedno, proti komu budeme hrát. Bude to o psychice," uvědomuje si brodský trenér Martin Onda.

BŘECLAV – UHERSKÝ BROD 0:3 (0:2)

Jeho svěřenci šli do zápasu na jihu Moravy poprvé z pozice vedoucího celku a úlohu favorita zvládli na jedničku.

„Zatímco minule jsme se na výhru nadřeli a tři body byly vybojované, tentokrát jsme měli utkání zcela v naší režii. Jasně jsme dominovali, byli jsme po celé utkání lepší a měli průběh duelu pevně v našich rukách," mnul si ruce Martin Onda.

Na silnou Břeclav mužstvo dokonale připravil, taktika klapla do posledního detailu.

„Soupeř hrál přesně to, co jsme očekávali," přiznal brodský lodivod.

Jeho tým si od začátku vytvořil tlak, zatímco Jihomoravané se k ohrožení branky gólmana Kohoutka prakticky nedostávali. A když Broďané nemohli vstřelit gól ze hry, pomohli si jejich další velkou zbraní – standardkou.

„V první půlhodině jsme kopali asi osm rohů a po jednom z nich uklidil hlavou míč do sítě náš už tradiční střelec Michal Vrága," pousmál se Martin Onda.

Pousmání bylo na místě, Vrága totiž coby stoper skóroval už ve třetím zápase v řadě.

„Do útoku jsme jej nepřesunuli, dobře ale zahráváme standardky. Máme tam víc hráčů, kteří po nich umí skórovat, teď to vychází Michalovi," pochválil hostující trenér holohlavého stopera.

Jakmile se dostali do vedení, uchopili Broďané otěže zápasu ještě pevněji a brzy přidali druhý gól. Po velkém závaru v břeclavské šestnáctce se balon dostal k Michalcovi, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

Hosté si nadále udržovali převahu a po změně stran pohnuli ukazatelem skóre ještě jednou, na konci hezké akce byl Holík.

„Čekali jsme, co s námi první příčka udělá. Není jednoduché, když musíte vyhrávat. Víme, o co hrajeme, teď to vyšlo výborně. Každým zápasem to ale bude těžší," ví Martin Onda, kterému vedle výhry udělala radost i vyprazdňující se marodka.

„Posledních pět kol jsme odehráli s dorostenci na lavičce, bylo to strašně náročné. Mimo hru ještě zůstává Pacl, ostatní už ale normálně trénují, což je pro nás dobrá zpráva," dodal úspěšný trenér.

Branky: 22. Vrága, 35. Michalec, 63. Holík. Rozhodčí: Galář – Zaplatilová, Nejezchleb. ŽK: Fiala, Hakala – Mančík. Diváci: 70. Uh. Brod: Kohoutek – Holík, Vrága, M. David, Kúdela – Dolina (75. Mančík), Šálek, Hruboš, Nevařil – Michalec (80. Jaroněk), Večeřa (69. R. David). Trenér: Onda.