Duel s Holešovem zvládly na výbornou, situaci ale měly ulehčenou tím, že soupeř přijel k zápasu pouze s deseti hráčkami, takže mu došly síly. „Dokonale jsme využili opakovaného střídání, které je v kategorii žen povoleno,“ pochvaloval si brodský trenér Lumír Petrka.

UHERSKÝ BROD – HOLEŠOV 4:0 (1:0)

V první půli se domácí tým dokázal střelecky prosadit jen jednou. „Dlouho to byl souboj našich hráček s brankářkou Kasalovou, která držela tým Holešova dlouho nad vodou. Střeleckou smůlu protrhla až nová akvizice v našem týmu Justýna Kovaříková,“ uvedl kouč.

Vstup do druhého poločasu vyšel domácím skvěle. Přesnou střelou k tyči se nejprve prosadila exligová Dufková, vzápětí přidala dorážkou Eliášová třetí gól a soupeř fyzicky odešel. „Dokonale jsme využili opakovaného střídání, které je v kategorii žen povoleno. Je to skvělá výhoda, když máte hráčky na střídání,“ poznamenal trenér Petrka.

Čtvrtý hřebík do holešovské rakve zatloukla mladičká Máčalová a poté si Broďanky luxusní náskok chytrou hrou pohlídaly. O vychytanou nulu se rovným dílem podělily Šmilauerová s Chovancovou, která se mezi tři tyče postavila v průběhu druhého poločasu. Broďanky tak do jarních odvet vykročily správnou nohou.

Branky: 27. Kovaříková, 49. Dufková, 59. Eliášová, 67. Máčalová. Uh. Brod: Šmilauerová – Chovancová, Hájková, L. Kučerová, Vidová, Máčalová, Dufková, M. Kučerová, Eliášová, Kovaříková, K. Zálešáková. Střídaly: Macková, Petrková, Pospíšilová. Trenér: Lumír Petrka. (pez)