UHERSKÝ BROD – RÝMAŘOV 3:0 (1:0)

Domácím hráčům v souboji dvou nováčků soutěže vyšel parádně vstup do zápasu, když je už v 6. minutě poslal do vedení Dolina. Druhý klíčový okamžik utkání přišel těsně před přestávkou. Hostující Dydowicze srazil unikajícího Dolinu a za změření gólové šance viděl červenou kartu.

„Rozhodl první gól a poté i vyloučení nejlepšího hráče soupeře. To bylo důležité. Červená byla jasná, jestli by Dolina svůj únik proměnil, je druhá věc. Pro soupeř už to bez svého klíčového hráče bylo těžké,“ všiml si brodský lodivod.

Přesilovku jeho svěřenci po změně stran bezezbytku využili. Chvíli po přestávce se trefil Mančík a výhru pak zpečetil Vrága.

„Rozlosování na úvod soutěže jsme měli šílené. Neříkám, že nyní soupeři nemají kvalitu, ale už jsou pro nás hratelní. Měli jsme Hodonín, Kroměříž, Prostějov, Velké Meziříčí i Líšeň ukázala kvalitu. Chtěli jsme to přežít, nakonec jsme měli jeden bod. Nebylo to perfektní, ale momentálně jsme do příštího zápasu spokojení,“ dodal Martin Onda.

Branky: 6. Dolina, 50. Mančík, 74. Vrága. Rozhodčí: Dorušák. ŽK: Mančík, Šálek – Šupák, M. Furik, J. Furik, Horák. ČK: 42. Dydowicz (Rýmařov). Diváci: 252.

Uherský Brod: Červinka – Pavelka, Vrága, M. David, Holík – Sklenář (81. Pochylý), Šálek, R. David, Mančík (84. Josefík) – Dolina (74. Gettler), Hruboš. Trenér: M. Onda. 

Ilustrační foto.
Popelka zachránil Strání bod, chytil další penaltu