UHERSKÝ BROD – PELHŘIMOV 1:0 (0:0)

Broďané začali v kvapíkovém tempu. Už ve 2. minutě se do šestnáctky vřítil Dolina, obránce Čížek ho zastavil nedovoleně a kopala se penalta. Balon si na bílý puntík postavil osvědčený exekutor Šálek, tentokrát ale zklamal a gólman Čermák jeho úmysl vystihl. „Kopl to hodně špatně," zlobil se brodský trenér.

Tento moment ale domácí tým nerozhodil. Nadále pokračovali v aktivní hře, jejich průniky po křídlech dělali soupeři velké problémy.

„Na Pelhřimov jsme se velice důsledně připravovali. Mají velké hráče, takže jsme tušili, že na těžkém terénu by to mohla být naše výhoda. Na druhou stranu jsme museli být vzadu obezřetní, protože jejich útočné duo Krtek, Obranec je velice nebezpečné. Pokrýt jsme také museli jejich mozek Niederleho a při standardkách Naniaše, který má výbornou hru hlavou," prozradil František Ondrůšek recept na úspěch.

Ještě v první půli mohli domácí dvakrát skórovat, nadějnou akci ale nedotáhl Jaroněk, Večeřova hlavička pak mířila nad. Hosté měli jednu velkou šanci, zaváhání Marka Davida ale napravil perfektním zákrokem Kohoutek.

Rozhodnutí padlo v 78. minutě. Dolina v souboji jeden na jednoho využil svou rychlost a vzápětí prostřelil gólmana Čermáka – 1:0.

„Na trénincích jsme se připravovali, že cesta ke gólu by měla vést po krajích. Vyplatilo se to, v zápase jsme to dokázali prodat," těšilo Františka Ondrůška.

Jeho tým se usadil na třetí příčce tabulky, hlavy v oblacích z toho ale u Olšavy nemají. „Lhal bych, kdybych řekl, že teď v Brodě neprožívám nejradostnější trenérské období, ale zůstáváme na zemi. Vždyť už v sobotu nás čeká Hodonín, který je před námi," řekl brodský kouč.

Branky: 78. Dolina. Rozhodčí: Hlubinka – Nejezchleb, Mayer. ŽK: M. David, Večařa, Šálek – Čížek, Naniáš, Jeřábek, Homolka, Niederle. Diváci: 134. Uherský Brod: Kohoutek – Nevařil, Vrága, M. David (88. Indra), Kúdela – M. Pochylý (73. Sedláček), R. David, Šálek, Dolina – Večeřa (57. Hruboš), Jaroněk. Trenér: Ondrůšek.