Parta kouče Miroslava Ondrůška ve třetí lize bodovala po měsíce a přiblížila se středu tabulky. „Pro nás jsou to strašně cenné body nad velmi silným soupeřem. Petřkovice mají soubojové a kvalitní mužstvo, o to víc nás výhra těší. Naopak o to více mě nyní mrzí porážky s Rosicemi a Hlučínem,“ prohlásil trenér Uherského Brodu.

Napínavý duel s Petřkovicemi prožíval až do konce. „Pro diváky to byl pěkný fotbal se spoustou šancí a zajímavých momentů. Pro nás trenéry to bylo horší, místy infarktové, ale se šťastným koncem pro nás,“ prohlásil Ondrůšek.

Slovácký celek šel do vedení tradiční zbraní. Po standardní situaci se prosadil kapitán Vrága. Odra ale dokázala výsledek ve druhé půli otočit. Vyrovnání zařídil z penalty hostující Neumann, obrat završil po chybě domácího beka Tomšů.

Broďané však dál bojovali a za svoji snahu a obětavost byli odměněni. V 72. minutě se trefil ze šestnáctky krajní bek Flasar a bylo to 2:2.

Rozhodnutí padlo až v nastavení. Po dlouhém nákopu důrazný Chwaszcz přetlačil hostujícího stopera a překonal špatně vyběhnutého gólmana Bučka. V té chvíli zavládla na Orelském stadionu obrovská euforie. „Radost byla velká,“ přiznal Ondrůšek.

Odra už odpovědět nedokázala.

Domácí tým těžkou šichtu zvládl i bez několika hráčů. „Už to ale bylo lepší než před týdnem v Hlučíně. I na lavičce jsme měli kluky na střídání. Pořád ale nemáme mužstvo stoprocentně zdravé, o to víc nás to těší,“ dodal kouč Uherského Brodu.

Slovácký celek za týden čeká náročný duel ve Frýdku-Místku.

ČSK Uherský Brod – FC Odra Petřkovice 3:2 (1:0)

Branky: 28. Michal Vrága, 72. Marek Flasar, 90.+1. Šimon Chwaszcz – 51. Marek Neumann z penalty, 70. Dominik Tomšů

Rozhodčí: Kneisl – Drozdy, Popelák (Rabušic)

Žluté karty: Malenovský, Mančík, Sklenář, Pochylý – Sporysz, Neumann, Baranek, Szotkowski

Diváci: 200

Uherský Brod: Dostál – Flasar, Vrága, Pochylý Nevařil (71. Sedláček) – T. Mareš (88. Mléčka), Malenovský (70. Pospíšil), Sklenář, Josefík, Mančík (82. L. Mareš) - Chwaszcz.

Petřkovice: Buček – Strakoš, Dzjuba (86. Tilkeridis), Tomšů (80. Tobiáš), Sporysz, Neumann, Baranek (46. Szotkowski), Mišinský (46. Mládek), Plesník, Adamík (76. Moučka), Honiš. Trenér: Smetana.