O těsném vítězství rozhodl osm minut před koncem z penalty Šálek. „Určitě jsme za výhru velice rádi. Soupeř před námi měl tříbodový náskok, tak jsme se na něj dotáhli," těšilo trenéra ČSK Františka Ondrůška po posunu do klidného středu divizní tabulky.

BYSTRC – UHERSKÝ BROD 0:1 (0:0)

Úvod zápasu patřil domácím.

„Přehrávali nás rychlostí, nápadistostí, naštěstí jsme ale jejich nástup přečkali bez úhony," oddechl si brodský trenér. Asi po dvaceti minutách jeho svěřenci vyronali hru a začali hrozit. Nejprve ze vzduchu. Domácí gólman si poradil s hlavičkou Veleckého a skóre se něměnilo ani po dalším pokusu Doliny.

„Kluci říkali, že to domácí vykopávali už za brankovou čárou, ale rozhodčí to asi neviděli," pokrčil rameny František Ondrůšek.

Gólově se neurodilo ani po dvou samostatných „nájezdech" Pochylého, kterému chyběl klid i lepší technické provedení.

Osm minut před koncem ale domáí obráci složili v šestnáctce pronikajícího Dolinu a kopala se penalta. Šálek zkušeně poslal gólmana na druhou stranu a zajistil svému týmu cenné tři body.

„Závěr jsme zvládli na výbornou, domácí jsme vůbec nepustili do tlaku. Dostali se maximálně po šestnáctku a naši bránu prakticky neohrozili," pochválil František Ondrůšek svůj tým za brilantně odehranou koncovku.

Branky: 82. z pen. Šálek. Uh. Brod: M. Ondrůšek – Vít Dolina, M. David, Vrága, Kudela – Dvořák, Šálek, Hruboš, Vojtěch Dolina (76. Nevařil, Zemánek), Pochylý – Velecký. Trenér: F. Ondrůšek.

V příštím kole Broďané přivítají na svém hřišti vedoucí celek tabulky z Vyškova. Utkání začíná v sobotu v 15.30 hodin.