1.FC SLOVÁCKO B – HLUČÍN 4:2 (2:1)

Domácí začali parádně a po půlhodině hry měli v kapse dvoubrankový náskok, když do černého mířili Korejec Yu a Mareš.

„Hráli jsme opravdu výborně, mohli jsme přidat i další góly, místo toho jsme ale v závěru poločasu inkasovali a zápas si tím trošku zkomplikovali," nechal se slyšet trenér Slovácka Pavel Němčický, který zvlášť pochválil autora úvodní branky.

„Yu hrál poprvé z křídla a musím říct, že výborně. Chodí trénovat i s áčkem, a přestože má jinou mentalitu, tak do mančaftu zapadl parádně, to poznáte. Aklimatizace mu prospívá, přišel sem v roli střelce a každý další gól mu určitě pomůže. Oproti české škole má jiné, nečekané uvolnění. Má rychlé nohy a umí si dát balon netradičně do protipohybu. Také má fantastické zakončení," naznačil domácí kouč, že jednadvacetiletý Korejec by v budoucnu mohl být posilou i pro ligový tým Slovácka.

Jeho soubor měl na začátku druhé půle štěstí, neboť Hlučín orazítkoval břevno. Když pak ale hned dvakrát udeřil Kubala, bylo rozhodnuto.

Branky: 16. Yu, 31. Mareš, 72. a 77. Kubala – 45. a 90. Málek. Rozhodčí: Dorušák – Pospíšil, Zaoral. ŽK: Mareš, Ťok, Šimko (vš. Slovácko B). Diváci: 102.

Slovácko B: Heča – Suchý, Kucera, Tischler, Křivánek, Ťok (78. Vaďura), Mareš, Yu, Šimko, Rezek (52. Kubala), Tetteh (74. Vinkler). Trenér: Němčický. (