Bazooka si v 11. kola Varta ligy poradila se silnou Plzní, kterou v domácím prostředí přestřílela 7:5 a v tabulce se posunula právě za Západočechy na sedmé místo.

Celek ze Slovácka rozhodl páteční duel v úvodních deseti minutách, ve kterých nastřílel Interobalu čtyři branky a luxusní náskok už ve zbytku střetnutí udržel.

Dva góly dali Čtvrtníček se Slaným, jednou se trefili kapitán Sopůšek, Martin Janečka a Křivánek.

„Jsem nadmíru spokojený. Kluky jsem za výkon i výsledek pochválil. Přesně takovýto zápas už jsme potřebovali. Snad nám výhra pomůže do dalších důležitých zápasů,“ věří trenér Bazooky Jaroslav Hastík.

Jeho týmu proti Plzni, která na východní Moravě postrádala zraněného reprezentanta Holého i vykartovaného Kovácse, skvěle vyšel vstup do utkání. I když jako první mohli skórovat hosté, ale Sláma pouze orazítkoval tyč. Pak začali úřadovat futsalisté Uherského Hradiště.

Skóre otevřel v 5. minutě kapitán Sopůšek, který se prosadil parádní ranou z dvaceti metrů. Než se Západočeši otřepali, bylo to 2:0. Po akci Šarközyho zblízka dorazil balon do branky Čtvrtníček.
Slováckému celku to nestačilo a dál na palubovce úřadoval.

Třetí úder zaskočenému soupeři zasadil Slaný, který v 9. minutě vstřelil čtvrtou branku Bazooky a vyhnal plzeňského brankáře Němce na střídačku.

Hráče Interobalu výměna gólmanů nakopla. Hosté v rychlém sledu dvakrát udeřili a v 15. minutě se góly Sklenáře a Buchty vrátili zpět do hry o body.

Rozjeté Uherské Hradiště ovšem dokázalo v závěru nadmíru vydařené první půle skórovat ještě jednou. Na poločasových 5:2 upravil Čtvrtníček.

Přestřelka pokračovala i po změně stran. Nejprve snížil plzeňský kapitán Rešetár, na druhé stravě odpověděl Martin Janečka.

Když Křivánek ve 34. minutě zvyšoval na 7:3, nebylo co řešit. Vzápětí sice obdržel domácí Čtvrtníček červenou kartu a Rešetár dvěma přesnými zásahy výsledek zkorigoval, domácí tým už ale luxusní náskok nepustil. Plzni nepomohla ani závěrečná power-play.

Bazooka se divokou výhrou 7:5 dostala před Liberec a Helas Brno na sedmé místo tabulky. Na šestou Plzeň ztrácí jediný bod. Před vánočními svátky se futsalisté Uherského Hradiště představí vlastním fanouškům ještě jednou. V pátek 21. prosince přivítají v souboji nováčků vysokoškoláky z Ostravy.

Bazooka CF Uherské Hradiště – FC Interobal Plzeň 7:5 (5:2)

Branky: 6. a 9. Slaný, 6. a 18. Čtvrtníček, 5. Sopůšek, 26. M. Janečka, 34. Křivánek – 23., 37. a 38. Rešetár, 15. Buchta, 15. Sklenář. Rozhodčí: Slanina – Šenkýř (Bednář). Žluté karty: Slaný, Čtvrtníček – Abraham. Červená karta: 36. Čtvrtníček (Uherské Hradiště). Diváci: 300.

Uherské Hradiště: R. Janečka (Bartoň) – Křivánek, Skřivan, Levčík, Šarközy, Čtvrtníček, Slaný, M. Janečka, Sopůšek, Svízela, Outrata.

Plzeň: Němec (11. Luhový) – Rozboud, Rešetár, Buchta, Slavík, Sláma, Turek, Abraham, Sklenář, Zajíček, Minařík, Křemen, Künstner.